Интериор на малка кухня (6 кв.м.) – вдъхновяващи идеи

Публикувано на 05/11/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 20/11/2019 | Видяно 4 566 пъти

Малката кухня в жилището изисква внимателно планиране на пространството, за да могат всички необходими домакински мебели и уреди да се поберат и да има свободно движение. Оказва се, че на площ от 6 кв.м. може да се получи издържана композиция от всичко, което е необходимо за работа в тази стая. Помислете за кухненски интериор, който е оригинален и в същото време практичен. За да не губите време и да не допускате грешки, доверете се на доказаните специалисти на MaistorPlus. Съвременните решения позволяват оптимално използване на малката площ.


Малка кухня - снежнобял дизайн за повече пространство

Малкото пространство може да бъде оптимално използвано в дизайна на кухнята, ако е решено в бяло.

  • За оптично увеличаване на интериора на кухнята, която е само 6 квадратни метра, стените са боядисани в бяло и декорирани с лъскави плочки.
  • Допълнете интериора с нотка ненатрапчиво сиво.
  • В помещението може да се вмести цялото кухненско оборудване.
  • Вградените домакински уреди тук са задължителни.
  • По стените може да има шкафове, но нека те не са много, а да се даде предпочитание на рафтовете. Те също осигуряват достатъчно място за съхранение на продукти, домакински съдове и прибори за хранене. Възможно е дори да има мини-маса, на която да се храните.
  • Барплотът също е добро решение  и се закрепва към стената с панти. Когато не е необходим, той се спуска, така че да не пречи на движението. 

Вижте още: 9 креативни идеи за малка кухня


Малка кухня – английска сдържаност и стил

Оказва се, че нямате нужда от много място, за да организирате своето малко кухненско пространство в английски стил.

  • Ползвайте за целта класически мебели с декоративни фасади. Нека акцентът да падне на великолепната керамична мивка.
  • Вградените модерни домакински уреди определено дават нужното място да работа. Естественият дървен материал изглежда както класически, така и модерен.
  • Плотът от дърво идеално се ползва и като маса.
  • За допълване на английския стил ползвайте декорации в синьо. Става дума за чаши, чинии, саксии и пердета.


Малка кухня в съвременен нюйоркски стил

Искате ли да създадете нещо по-модерно – заложете на нюйоркски стил с нотка на блясък в своята малка кухня от 6 квадратни метра. Той е изграден в перфектната комбинация от бяло и сиво.

  • Нежните аксесоари в розово или синьо заедно с красиво набраното перде добавят шик. Тази кухня обаче визуално е не само красива, но удобна и практична.
  • В кухненското пространство е възможно да има малка кръгла маса, която не само се вписва идеално в стила на кухнята, но и лесно се адаптира в малкото пространство.
  • Осветлението дава нужния акцент – за целта изберете елегантен полилей в златисто, в комбинация с допълнителни малки осветителни тела.
  • Малката кухня в нюйоркски стил често е свързана с дневната. Така се получава едно добре организирано пространство.

Вижте още: Как да обзаведем малката кухня, без да я правим тъмна и схлупена?


Малка кухня от 6 кв.м – оригинален рустик стил

Добра идея е също да организирате своята малка кухня в рустик стил. За целта просто обновете старите си шкафове със самозалепващ се фурнир от дърво. Поставете цветни плочи с рустик декорации на стената между шкафовете. Хубаво е да имате плот вместо маса от ламинат и удобна мивка.

  • Имитацията на старо дърво може да бъде създадена с помощта на ламинат или техниката декупаж.
  • Не пропускайте възможността да окачите кухненски съдове и прибори на стената. Те винаги ще бъдат под ръка и допълнително ще засилят рустик интериор.
  • Може да окачите също от тавана лук, чесън, билки, които са специфичен елемент в този избран кухненски стил.
  • Медните лампи и съдове тук са задължителни.


Малка кухня в сиво или бежово – актуална тенденция в наши дни

Сивото и бежовото са най-често използваните цветове за кухнята днес. Това не е изненадващо, тъй като стаите, дори и малките, изглеждат много изчистени и комфортно в този дизайн.

Една малка кухня трябва да бъде не само красива, но и функционална за всички членове на семейството. В малките кухни всеки сантиметър трябва да бъде максимално добре използван.

Ето защо предварително обмисленият дизайн на кухнята от 6 кв. м. е толкова важен. По този начин вашата кухня може да бъде удобно и комфортно място, въпреки малките размери. Полезно е да знаете как да постигнете желания ефект, всичко друго ще си дойде на мястото. Ако обаче не се чувствате сигурни и имате нужда от професионално съдействие, потърсете специалистите, регистрирани на MaistotPlus. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и вземете правилно решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта