Кажете „Да“ на цветната кухня

Публикувано на 09/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 24/10/2019 | Видяно 1 796 пъти

Свикнали сме да виждаме кухнята изцяло в бяло или в черно, заради твърдението, че така изглежда много по-светла, по-чиста и по-стилна. Съветваме ви да бъдете дръзки и да експериментирате. Какво ще кажете да вдъхнете свежест, настроение и готина атмосфера във вашата кухня, използвайки различни цветове? Приготвили сме няколко невероятни цветни идеи за най-специалното помещение във вашия дом.

Не се притеснявайте, можете да обзаведете своята кухня във всеки цвят, в който желаете и пак да изглежда страхотна. Тук ще имате възможност да научите за някои от най-интересните цветови комбинации и различните видове аксесоари и декорации. Кажете „да“ на експериментирането, защото няма как да сгрешите. За професионален съвет и успешно реализиране на желанията ви, можете да се обърнете към препоръчаните изпълнители за ремонт на кухня, регистрирани в нашия сайт. 


Виолетово - асоциации за тайнственост и недостъпност!

Не случайно дрехите на императорите са били в пурпурен цвят. Toй е символ на благосъстоянието и екстравагантността.

  • Тъмнолилавите мебели придават на кухнята богат и стилен вид, който няма как да остане незабелязан от гостите.
  • За тези, които не харесват наситените цветове, светлите нюанси са точният избор.
  • Може да използвате лилавото за шкафове, с матов или гланцов ефект. 
  • С помощта на различни аксесоари – тапети, плочки, декоративни елементи, на кухнята мигновено се придава един елегантен, ненатрапчив и приятен вид.
  • Нека не забравяме цветята, които са идеалният завършек.


Индиго - гаранция за стил, класа и вкус!

Индигото е невероятен цвят по много причини. Обичан от мнозина, удивителен и хипнотизиращ, той е страхотен избор за кухнята ви.

  • В комбинация с плот от бял мрамор си гарантирате лукс и изтънченост, защото вече се е наложил като стандарт, когато говорим за изискани и стилни плотове. Както знаете е скъп материал, който си струва инвестицията, тъй като е висококачествен и много издържлив.
  • Друг вариант за интересна комбинация с индигото е среброто - няма значение дали ще предпочетете тапети или плочки, и в двата случая кухнята ви ще заблести.
  • Не забравяйте и дървото, което ще внесе свежест и един по-различен и интересен дух в помещението. То ще осигури изненадващ контраст между него и шкафовете в цвят индиго. Дните на едностилните, едноцветни кухни са в миналото. 


Синьо и жълто – класика в жанра!

Синьото е вероятно най-харесваният цвят, въпреки че рядко разчитаме на него щом става въпрос за обзавеждане на стаи. Асоциира се със здравето, спокойствието и чистотата.

  • Светлосини мебели в комбинация с ярко жълти акценти ще превърнат вашата кухня в много красиво помещение.
  • Ако все пък ярките цветове не са по ваш вкус, имате възможност да се възползвате от варианта за по-нежни и бледи тонове, като отново постигате приказни резултати.
  • Замислете се колко позитивни и енергични ще се чувствате, ако кухнята ви изглежда по този начин.

Вижте още: Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!


Зеленото е цветът на природата, а защо не и на вашата кухня!

Изключително универсален като нюанс, дългото съзерцаване на зелен цвят успокоява психиката, освобождава нашата душа от лоши и ненужни мисли. Различните нюанси въздействат по различен начин, затова бъдете много внимателни, когато избирате дизайна на вашата зелена кухня.

  • Пастелно зелено придава по-мек вид на кухнята.
  • Медните тонове в аксесоарите и цвета на дървото придават красив контраст и озаряват стаята.
  • Светлозелен плот, интересни декоративни елементи, множество цветя – не ви ли звучи като перфектната комбинация за вашата кухня? Тази свежа и жизнена смесица със сигурност ще ви принуди да започвате всеки ден с усмивка.


Иновативна и шарена кухня за всички любители на нетрадиционното!

Както във всяка друга стая, така и в кухнята не трябва да се ограничавате до избор само на един цвят. Можете да смесите повече от два нюанса и готово – вече имате многоцветна приятна кухня.

  • Ако желаете помещението ви да изглежда уютно, приветливо и весело, можете да изберете комбинация от синьо и оранжево или синьо и жълто.
  • Не е необходимо мебелите да бъдат в различни цветове. Може да се спрете на варианта мебелите да бъдат в един цвят, а декорациите и украшенията в друг.
  • Разбира се, ако пък си мислите за нещо още по-цветно и нестандартно, защо не експериментирате с шкафове в различни цветове. Забележете само колко настроение и свежест се създава с няколко нюанса.

Елегантната и красива визия се постигна, залагайки на комбинация от материали и цветове. Кухнята е мястото, където всеки ден прекарваме часове наред, именно заради това си струва да бъде уютна, нежна и стилна. Не се колебайте и я превърнете в стаята от мечтите си. Няма време за губене! В мисията по промяна на кухнята може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани на нашата платформа. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта