Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво

Публикувано на 09/11/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 8 425 пъти

Ако ви предстои цялостен ремонт на кухнята или само подмяна на обзавеждането, то вече със сигурност проучвате и сравнявате различните варианти, както откъм материали, така и от гледна точка на дизайна. Изграждането на кухня от дърво е удачно решение, в случай че разполагате с по-голям бюджет, но ако сте ограничени в по-скромна сума, специалистите препоръчват да се насочите към решения от МДФ и ПДЧ плоскости, визуално имитиращи дърво. За да ви улесним във взимането на решение, днес ще ви запознаем с четирите основни предимства на „дървените“ кухни, независимо дали те са изработени от естествен дървен материал или ПДЧ. Допълнителни съвети и съдействие за изработката на кухненското обзавеждане пък ще получите от доказаните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Тъмните дървени шкафове съчетайте със светъл кухненски плот

Интегрирането на дървото в дизайна на кухнята е идеално решение за светли и просторни помещения, но може да се окаже пагубно за приятната атмосфера в компактната кухня. Ето защо специалистите напомнят да подберете внимателно вида и цвета на дървения материал, особено в случаите, когато това е преобладаващ елемент от обликът на кухненския модул. В този случай дизайнерите залагат на доказано успешното съчетание от тъмни кухненски шкафове и светъл кухненски плот, който разчупва обстановката и вдъхва свежест в иначе тясното помещение. Дребните декоративни елементи от стъкло или метал пък ще придадат блясък на кухнята, като я направят и по-светла и гостоприемна.

Виж още: Кухненският гръб - практичност и стил


Съчетайте правилно различните типове дървени елементи

Създаването на кухня от дърво изглежда относително лесна задача, но когато се стигне до избора на конкретни цветове и видове материали, можем да се изгубим в широкото разнообразие от възможни комбинации. Поради тази причина специалистите съветват предварително да се спрете на един тип дърво и да се придържате към този материал за изработката на всички дървени елементи в интериора, без значение от конкретното помещение, в което ще ги поставите. По този начин, ако например решите да обедините кухнята и хола, няма да е налице твърде рязък контраст между мебелите и съответно ще избегнете необходимостта от цялостна или частична подмяна на обзавеждането.


Заложете на близки неутрални нюанси в интериора

Правилното съчетаване на различните дървени елементи в облика на кухнята е от ключово значение за нейното цялостно излъчване. За да не изглежда кухнята твърде семпла и скучна, професионалистите съветват да заложите на комбинация от дърво и ПДЧ в натурални нюанси, така че да разчупите визията на кухненския модул. По този начин помещението ще изглежда по-светло и приветливо, особено ако заложите на подходящи допълващи елементи за кухненското обзавеждане, като например кухненски гръб в неутрални бежови цветове и плот от дърво. Дребните метални елементи, като например дръжките на кухненските шкафове,  ще внесат известна доза блясък в модерната кухня, като те са идеално допълнение и към иноксовите електроуреди.

Виж още: Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?


Дървените елементи – задължителни за красивата скандинавска кухня

Скандинавският стил в интериора е все по-популярен, най-вече поради изчистеня дизайн и завидна функционалност, които предоставя той. Това са правилата, които специалистите съблюдават и при изграждането на кухнята – тя трябва да е семпла, практична и невероятно удобна, така че да се превърне в любимото помещение за цялото семейство. Ето защо тук например дизайнерите залагат на съчетанието между бели кухненски шкафове и такива от светло дърво, така че да се създаде визуален баланс в помещението. Дървото тук е нещо повече от акцент – то вдъхва топлина и уют на кухнята, особено в комбинация с елегантния кухненски гръб в наситени жълти нюанси. Дребните декорации в зелено пък придават необходимата доза свежест на иначе хладния интериор.

Коя от тези кухни ви допада най-много? Споделете с нас как вие си представяте мечтаната кухня от дърво, а за нейното качествено изпълнение се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка в сайта напълно безплатно и сравнете оферти на опитни специалисти в категорията „Ремонт на кухня“!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта