Стилни и практични идеи за пода в кухнята

Публикувано на 15/10/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 2 186 пъти

Кухнята е помещението, което предлага най-много варинати, но и предизвикателства, когато става дума за подовата настилка. Тя едновременно трябва да е стилна и красива, но също издържлива и практична. Има безкрайно много опции при избора на настилка и всеки от тях има своите качества и недостатъци, в зависимост от това дали търсите временно решение или под, който да издържи изпитанията на времето. В този материал сме ви подбрали няколко идеи, които да ви вдъхновят и помогнат при избора. А ремонта на кухнята оставете на най-добрите професионалисти в бранша, които с радост ще се заемат с преобразяването на кухнята ви и превръщането ѝ в любимото ви помещение в дома. 


Теракота и гранитогрес

Теракотата е един от най-често използваните материали, когато става дума за кухненски подове. Причината е, че е практичен, лесен за почистване и се предлага в разнообразни цветове. Подмяната на подовата настилка е труден процес, поради което е необхоидмо да подходите внимателно, избирайки такава, която хармонично ще се впише в общия вид на жилището и ще ви радва с практичност и лекота в почистването. Недостатък на теракотата е, че при удар може да се нарани и покритието ѝ да бъде нарушено, но от друга страна, при по-малък бюджет, тя е най-доброто и удобно решение. Гранитогресът е по-здрав и по-издържлив, по-подходящ в перспектива. За малки кухни са подходящи плочките с размери не по-големи от 30х30 см., а за по-големи – тези с големина 60х60 см. Тези размери имат значение най-вече при монтажа и полагането.


Паркет и ламинат

Въпреки мнението, че паркетът и ламинатът са непрактични за кухненско помещение, съвременните материали вече са много по-издържливи и по-практични. Те са изработени от водоустойчиви материали и се почистват лесно. Предимство е също лекотата в процеса на полагане и монтаж. Едновременно с това придават характерната топлина на дървения материал и могат чудесно да оформят помещението. По магазините се предлагат най-разнообразни цветове и ценови класове ламинат, които могат да задоволят и най-нестандартните идеи за дизайна на кухнята. Освен тези си предимства, ламинатът е по-мек, по-шумоизолиращ и няма фуги, в които да се задържа прах или друг вид мръсотия. Също така е много издържлив на всякакъв вид наранявания, съответно падащите предмети или изпуснатите съдове няма да се отразят особено на външния му вид.

Виж още: За какво да внимаваме при избора на декорация за дома


Наливните подови настилки

Все повече майстори препоръчват наливните подови настилки. Те са изработени най-често от епоксидни смоли, които в миналото са се използвали най-вече за индустриални сгради. В съвременното строителство те се поставят и в частни домове, като предимствата им са изключителната здравина, влагоустойчивост и липсата на каквито и да било фуги. Подходящи си в домове с деца и домашни любимци, тъй като се почистват много лесно. Поставят се на равен, предварително подготвен под, и могат да бъдат в най-различни цветове и шарки. Благодарение на уникалната си технология, може да бъде постигнат дори 3D ефект по ваш избор.
За да има ремонтът на кухнята ви най-добър резултат, ви е нужен опитен майстор, който ще се заема с професионализъм и отговорност. Можете да намерите такъв на нашата платформа, а ако попълните формата ни за задаване на проекти, напълно безплатно ще ви бъдат изготвени оферти, от които да изберете най-подходящата за вашата кухня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта