Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство

Публикувано на 03/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 03/11/2017 | Видяно 5 536 пъти

Кухнята е сърцето на дома – това може да ви звучи клиширано, но само, защото е самата истина. Помислете за последното събиране, което сте организирали – цялата къща е изчистена и подредена, всичко е на мястото си, навсякъде сте подготвили места за сядане, поставили сте подложки за чаши и храна, и изведнъж – къде се събират всички? В кухнята. Без значение дали става дума за приятелска среща, хранене или писане на домашни – кухнята винаги е най-притегателното кътче, генералният щаб на всяко семейство. Защото това е мястото, където за всекиго има по нещо – хапване, питие, топла напитка или просто удобна маса. И след като това е толкова специално място, нека го направим уютно и красиво, стилно и модерно. Регистрираните специалисти за ремонт на кухня в Maistorplus ще се погрижат за това вместо вас!


Цвят, дърво и естествени материали

Използването на дървени плотове, фурнири и шкафове придава на помещението топлина и дълбочина. Тази мода е особено популярна в Европа, но в последните години все по-разпространена и в Щатите. За нарастващата тенденция към използването на този материал има много причини, но основната е насочването към ползване на естествени материали в интериорния дизайн и връщането на природата обратно в дома. Дървените плотове показват великолепно жилките на дървото, от което са направени – всяка линия и шарка сякаш разказва история. Този стил в дизайна е подходящ за хора, които обичат да са сред природата и могат да оценят нейната красота и неповторимост.


Подберете качествени материали

От съществено значение при изграждането на дървени плоскости в кухнята е те да са от качествен материал и да са с добра изработка. Доверете се на доказани майстори, които да се погрижат вашите шкафове да са съвършено направени, за да можете да им се радвате с години. Направете запитване, опишете дървената кухня, която си представяте и те ще изработят предложения и проекти специално за вас. По този начин ще избегнете кривите шкафове или зле изработените плотове, които могат да съсипят мечтата ви за красива, уютна и модерна дървена кухня.


Изберете подходящ цвят

Както всичко в природата, дървото има свой характер и цвят. Не всяко дърво ще подхожда на помещението, което e отредено за кухня.

  • Ако разполагате с малко пространство, изберете светло дърво и при възможност избягвайте окачените шкафове – по този ще отворите място и помещението ще изглежда по-голямо и просторно.
  • Ако мястото позволява, създайте красив контраст с тъмни плоскости и светли стени, придайте характер на кухнята и внесете настроение.
  • За кухни, които са тесни и дълги също залагайте на светлите тонове, преценете колко да са широки шкафовете и плотовете, за да се движите спокойно и максимално използвайте ъглите и нишите, за да оптимизирате пространството.
  • При кухненските боксове, свързани с дневна или хол, е добре дървените елементи да се съчетават с останалата част от помещението, като цветове и материал, за да не се бият двата интериора.


Съчетайте дървото с други материали

Направете кухнята си наистина уникална, като съчетаете дървото с други естествени материали – камък или ковано желязо. Не само ще имате уютна кухня, но ще ѝ придадете модерен и оригинален вид. Разбира се, че не бива да се прекалява. Един вид дърво в комбинация от ковано желязо или лакирани плотове и елементи в ярък цвят, който да добави акцент, и имате перфектната комбинация, от която всеки ще се впечатли. Съществуват безбой подобни комбинации, които ще внесат в кухнята ви онзи прекрасен вид на помещение, излязло от лъскаво списание.

Ако вече имате идея, ще ви помогнем да я направите реалност. Направете запитване за проект съвсем лесно и напълно безплатно. След което по него ще кандидатстват специалисти в сферата на ремонт на кухня, ще можете да сравните техните предложения и да изберете най-подходящото. Придайте на своята кухня уникална дървена визия.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта