10 великолепни американски кухни

Публикувано на 02/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 43 164 пъти

Дървеният материал е пръв приятел на всяка традиционна кухня. Когато към него се присъедини камъкът, се получава изящната хармония, постигната в представеното тук помещение. Чудесно решение е избраният за шкафчетата бял цвят, който повишава градуса на свежестта под зоркия поглед на гредите от естествено дърво.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


10 великопепни американски кухни

Малка, спретната кухничка, в която готвачът и втори човек едва намират място да се разминат. Това е обичайната картинка на кътчето, където се забъркват апетитни манджички в средностатистическия български дом. Не е лишена от уют, но понякога ни се приисква повече пространство, където да се развихрим със замах. Кухните в традиционен американски стил, които предстои да разгледаме тук, може да не са широко популярни по нашите земи, но са добър повод да помечатем по-смело и мащабно. Първата крачка към възможността да получим повече е да си позволим да го имаме, било то и само в мислите си. Веднага след това можем да реализираме желанията си с помощта на доказали се професионалисти.


Традиция с щипка рустик

Уютна и практична, тази П-образна кухня, добре подправена с щипка рустик, оставя впечатлението, че сме попаднали на добре познато и сигурно място. Ретро полъхът се погажда идеално с елементите на модерното, представени от новите кухненски уреди, а черният мрамор се грижи за елегантността на стаята.

Вижте още: 12 съвременни кухни, вдъхновени от пленителния рустик стил


Традиционна приказка в бяло

Показаната тук кухня наистина разказва за традиционна приказка в бяло. В центъра на събитията е масивен остров, заобиколен от свитата си от шкафчета и уреди от първа необходимост. За да изпъкнат всички те в пълната си прелест, контраст осигурява подът със своите меки, естествени тонове.

Вижте още: Идеи с цвета на 2016г. - Прелестни кухненски композиции в бяло


И малко синьо, за разкош

Още една стилна, традиционна кухня, оставила се в ръцете на бялото. Единствената, осмелила се да наруши монопола на преобладаващите нюанси, е синята масичка в десния край на острова. И за да не бъде сама в мисията си да придаде нотки на закачливост, група тигани е избягала от шкафовете и гордо се е настанила на видимо централно място в центъра на кухнята.


Изчистена почти до строгост

Изчистените линии на тази кухня впечатляват със строгостта, която почти успяват да постигнат със съчетанието си от тъмно дърво и черни столове. И все пак, заоблените линии, както и светлите тонове, избрани за пода и шкафчетата, се справят със задачата да смекчат цялостната атмосфера.


Палитра от текстури

Палитра от разнообразни текстури рисува картината на тази кухня в традиционен стил. Наподобяващият изпечени тухли под ни отвежда до елегантен остров с плот от зелен мрамор, откъдето да се насладим на отлично хармонизиращите бели шкафчета и черно оборудване. Декоративният дървен елемент, близо до столовете, е трудно да не бъде забелязан, както и умело постигнатата кореспонденция между него и шкафа от червеникаво дърво.


Всички на трапезата!

Българите обичаме да подпечатваме всеки празник със звън на чаши и вкусна храна край трапезата. Важно е само последната да е достатъчно голяма, за да събере цялата фамилия около себе си. Този кухненски остров би се справил безупречно с подобно предизвикателство. Остава загадка доколко е добра идеята мивката да бъде част от плота за хранене.

 


Кулинарен спектакъл, директно от първи ред

Целият кулинарен спектакъл, който се разиграва в тази кухня в традиционен стил, може да бъде наблюдаван директно от първи ред. Докато отпивате от коктейла, небрежно подпирайки се на мраморния плот, покрай острова и шкафчетата, решени в цвят на ванилов крем, се материализират апетитни гозби, поднесени с любов.


Традиционно и футуристично

Струва ви се, че няма как да съжителстват на едно място традиционното и футуристичното? Погледнете отново тази кухня, която по удивителен начин премахва хода на времето, като обединява минало, бъдеще и настояще. Подът и портата от дървени греди ни отварят път назад към най-вкусните спомени, докато съвременните уреди и модерни сребристи столове ни връщат в сегашно време и същевременно отварят прозорец към бъдещето.

Вижте още: Оригинални кухни от стъкло


Традициите са готови да се срещнат с актуалните тенденции

Все повече домакинства в България, когато стане дума за кухня, трапзария и дневна, залагат на отвореното пространство, което да обедини тези три зони. Традициите са готови да се срещнат с актуалните тенденции и когато всичко е добре балансирано, резултатите са видимо очарователни. Вашата кухня също може да обедини традиционното и модерното напълно успешно с помощта на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, и сравнете измежду офертите, които ще получите в кратък срок. Изберете най-удачното за вас решение, като не пропускате да се информирате за оставените от вече възползвали се от услугите на кандидатствалите изпълнители клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта