6 популярни грешки, които да избягвате при подредбата на кухнята

Публикувано на 14/03/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 17 831 пъти

Ако обичате да готвите, значи знаете колко е важно кухнята ви да разполага с множество кътчета, където да складирате всички продукти, подправки, съдове, принадлежности и пр. Случва се да се лишим удобно място за складиране в името на елегантния външен вид. Съвсем скоро обаче ще ви стане ясно, че сте допуснали непоправима грешка, защото блестящата визия на кухнята ви ще бъде затрупана от продуктите, които няма къде да приберете.


6 популярни грешки, които да избягвате при подредбата на кухнята

Дори и хората, които свързват кухнята предимно с неприятна домакинска работа, ще се съгласят, че това е помещението вкъщи, което се използва най-често. Ето защо, за да ви помогнем да се чувствате добре у дома, подбрахме за вас шестте най-често срещани грешки при подредбата на кухнята. Прочетете ги и се стремете да ги избягвате, когато обзавеждате това така важно помещение - задача, за която могат да ви помогнат специалистите, регистрирани в сайта на MaistorPlus.


Не жертвайте аспирацията за нищо на света

Шумен, натрапчив, досаден - всичко това може и да важи за абсорбатора в кухнята, но той остава изключително важна част за домакинството. Много хора се опитват да прикрият аспирацията, вграждайки я в тайници, което всъщност пречи на ефективната циркулация на въздуха. За атмосферата в кухнята няма нищо по-важно от добрата абсорбация, затова в никакъв случай не я жертвайте.

Вижте още: Оригинални кухни от стъкло


Не ограничавайте достъпа до "кухненския триъгълник"

Чували ли сте за "кухненския триъгълник"? Според специалистите това е пространството между печката, хладилника и мивката. Това са "най-горещите" точки в това помещение, защото там се спирате най-често. Ето защо би била огромна грешка, ако блокирате достъпа между тези три така важни места.

Често пъти човек прави компромис с местоположението на мивката заради по-лесния монтаж, съобразен с локацията на водосточните тръби. Вместо да се примирявате с това, най-добре наемете професионален водопроводчик, който ще успее да премести мивката ви удобен и практичен кът от кухнята ви.

Вижте още: Как да организираме помещение с Г-образна форма


Не загърбвайте светлината в името на визията

Кухнята определено не е от помещенията, в които може да направите компромис със светлината. Дори на пръв поглед лампите, монтирани навсякъде около и над вас, да ви се виждат прекалено много, на второ четене ще осъзнаете, че за да се чувствате добре в кухнята, ви е нужна много светлина.


Не подценявайте важността на работния плот

Всъщност, това по-скоро е съвет предимно за начинаещите кулинари, защото всеки, който поне е варил яйце, знае колко е важно да имаш удобен и просторен кухненски плот. Ако го подберете и разположите правилно, той може да се превърне в най-любимата ви част от кухнята.


Не забравяйте кошчето за боклук

Истина е, че боклукът не е най-приятната част от домакинството, затова всеки се опитва да ограничи досега си с него. Така или иначе обаче кошчето за боклук е от първа необходимост. Затова ви съветваме да не правите никакви компромиси с него заради външния вид на кухнята. Монтирайте кошчето там, където ще ви е най-удобно да го ползвате. В крайна сметка, красотата на кухнята зависи най-вече от щастливата домакиня вътре.

Надяваме се, че сме ви насочили при избора ви за подредба на кухнята. Ако ви предстои ремонт, обърнете се за изпълнението му към професионалисти. В сайта на MaistorPlus ще откриете списък с регистрирани експерти, мнения на потребители, които са се възползвали от услугите им преди и кратко тяхно представяне. В случай че вече имате идея как точно трябва да изглежда кухнята ви, заявете проект безплатно, за да получите най-добрите условия за реализацията му.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта