Добрите кухненски помощници: пасаторите

Публикувано на 15/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 5 122 пъти

За всяка съвременна домакиня е важно да успява да съчетава цял куп задължения, които включват, освен грижите за дома, също и гледане на деца и кариерно развитие. Тук се "притичват" на помощ новите технологични изобретения, които напоследък са се превърнали в наши верни кухненски помощници, без които едва ли бихме могли да се справяме успешно с всичко. Те ни спестяват изключително много време и усилия, за да имаме време да свършим целия този "куп задължения" и да се чувстваме някак приятно уморени в края на деня, а не скапани и безсилни.

В тази статия ще разгледаме един добре познат кухненски способ - пасаторът. Ще се "разровим" малко по-надълбоко, за да узнаем неговите функции, възможностите му и видовете, които се предлагат на пазара. А в случай че имате нужда да преобразите кухнята си, да внесете свежест и стил, както на вас ви харесва - разчитайте на специалистите за ремонт на кухня, за да постигнете най-задоволителните резултати.


За какво ще ви бъде полезен

Пасаторът е един от онези уреди, които вече присъстват в почти всяко домакинство. Използваме го по разнообразни начини, в зависимост от функциите, които конкретният модел предлага. Основната му работа обаче е да пасира/пюрира/раздробява разнообразни храни. Чисто статистически, най-често се използва при направата на крем-супи и пюрета.

Например, за една млада майка е важно да храни бебето си със свежи продукти, в които не се съдържат оцветители, овкусители и консерванти. Най-добрият начин да го постигне е като приготвя сама бебешките пюрета. Разбира се, пасаторът е идеален за тази цел. Но можете да се възползвате и от куп други възможности - да разбърква продуктите за кекса, да прави плодови шейкове и смутита, както и разнообразни сосове и дресинги.


Предимството на пластмасовите модели

Източник

Пластмасовите пасатори обикновено са по-леки от стоманените или металните. Вършат чудесна работа при обработката на студени продукти. Dобра алтернатива благодарение на по-лекото си тегло, удобни, лесни за почистване и съхранение.

Виж още: Нов модел хладилници запазват храната свежа по-дълго време


Пасаторите от неръждаема стомана

Пасаторите от неръждаема стомана са идеални за приготвяне на гореща крем-супа, още докато се вари на котлона. Хубавото в случая е, че когато храната е все още топла, вкусовете и ароматите се смесват по-добре, а и топлите продукти са по-податливи на обработка. Тук има един фактор, с който трябва да внимаваме - необходимо е да работите внимателно с пасатора, за да не се опръскаме - преживяването едва ли ще е особено приятно. Но това рядко се случва, а при пасатори, които вървят в комплект с дълбока купа, едва ли бихте имали проблеми.


Пасатори с разнообразни приставки

Пасаторът с различни приставки отваря големи врати към един пълноценен и разнообразен кулинарен свят. С него можете да мелите, дробите, пасирате, да разбивате яйца, сметана и други. Малко по-тежък е от останалите му "събратя", но това едва ли ще е особено голям проблем, предвид функционалността му.

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Многофункционални удобства

Това е пасаторът на новото поколение. Ниски вибрации, тиха работа, ергономичен дизайн, с удобни и големи бутони. Той има не само различни накрайници (за рендосване, стъргане, мелене, разбиване, пасиране и т.н.), но и специална кана с мерителна скала и капак. Можете да обработвате горещи продукти и няма да се притеснявате от изпръскване. Теглото му също е по-голямо, но и в този случай си струва тази подробност да се преглътне.

Всеки от изброените пасатори притежава своите предимства и дребни недостатъци, сами преценете кой от тях е най-подходящ за вас и ви пожелаваме приятно готвене! И в случай че имате нужда да внесете по-големи промени в кухнята, доверете се на специалистите близо до вас. Заявете проект в MaistorPlus - услугата е безплатна и само за 24ч. ще получите най-добрите оферти от водещи компании, с възможност да разгледате бизнес профилите им и оценките от техните клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта