Есенна декорация на двора

Публикувано на 17/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 2 782 пъти

Ето, че дойде моментът, в който слънцето ни радва все по-рядко, но пък тези негови лъчи са най-приятни и желани. В началото на есента градината започва да се отрупва с богата палитра от цветове - червено, жълто, оранжево, кафяво. Точно тогава е и времето, когато може да я превърнете в истинска феерия, която да носи наслада на душата ви. Ако сте от онези хора, които обичат да украсяват тематично своите домове, то тази статия е точно за вас! Пригответе се за една красива, цъфнала, тиквена статия. 

В случай, че пъстрото есенно настроение ви е обзело, то сега е точният момент да декорирате двора си и да засадите есенни цветя. Ако се колебаете за правилното им аранжирането, обърнете се към специалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат в постигането на перфектни резултати. 


Кога да започнете да декорирате?

Със сигурност се питате кога ли е подходящо да започнете да декорирате есенно своя двор. Разбира се, универсална формула няма, тъй като всичко трябва да се съобрази и в метеорологичната обстановка. Понякога времето може да ви притисне и да се наложи бързо да се организирате. Друг път обаче хубавите есенни температури ще ви дадат уникална възможност да експериментирате свободно за дълъг период.

  • Най-подходящото време да дадете есенен вид на вашата градина е през септември или началото на октомври. 
  • Ако обаче ви е нужно повече време, за да организирате своя есенен оазис, то съвсем спокойно може да задействате плана си още в края на лятото. 
  • Ако пък искате да сте в една крачка с природата, украсете, след като забележите първите падащи листа.

Вижте още: Възхитителна и красива градина през цялата есен


Цветна градина дори през есента

Красива градина, пълна с цветя, може да имате дори и през есента. Единственото важно условие и да знаете какви видове да подберете. Несъмнено те трябва да бъдат устойчиви на студ.

  • Едни от емблематичните цветя за този сезон са хризантемите, също познати като димитровчета. Те цъфтят обилно и продължително. Независимо дали лилави, бели, червени, жълти, със сигурност сте ги виждали в не един двор. Ако ги засадите през пролетта или по-рано през лятото, ще имат възможността да изградят по-стабилна коренова система и да се запазят през зимата. Хубавата новина е, че освен на двора, те чудесно виреят и на всяка тераса. На хризантемите им стигат няколко часа слънчева светлина, за да ви зарадват с безброй много цветове. След като прецъфтят ги изрежете до долу.
  • Калуната е друго идеално растение за есента. То е представител на вечнозелените растения. Цъфти в розово от началото на септември до началото на януари. И не се страхува от студа. Много често дори по време на сняг нейните красиви цветове продължават да радват своите собственици.


Есенни детайли

Кои са най-разпознаваемите детайли, които свързвате с есента? Всички тях смело може да включите в декорацията на двора си. Освен това ще ги намерите изключително лесно и няма да харчите цяло състояние за тях.

  • Поставете изсъхнала слама за основа. Върху нея поставите малки или големи тикви. Изберете в различни цветове и форми, така ще изглежда по-интересно.
  • Окачете изсъхнали царевици, завързани с коноп на верандата.
  • Закачете венец направен от листа на входната врата.
  • Добавете фигурна на плашило.
  • Ако разполагате с повече пространство, добавете и няколко малки бали сено.

Вижте още: Изберете най-подходящия стил, в който да преобразите градината


Веранда в духа на есента

Имате голяма веранда и се чудите как може да я декорирате в духа на есента? Задачата ви никак няма да е трудна, стига да имате добър план и много идеи.

  • Поставете масички от двете страни на входната врата.
  • Върху тях поставете по една саксия с хризантеми.
  • На масичките разпилейте небрежно кестени, жълъди и пъстри листа, които можете да съберете направо от градината си.
  • Около масичката разпръснете малко слама, няколко тикви и voilà.
  • Декорирайте мебелите на верандата с одеяла и възглавнички в цветове, подходящи за есента.
  • Верандата, с която да впечатлите съседи, приятели и роднини си е напълно готова.

След всички тези идеи ви се иска да преобразите двора си? Ами, запретнете ръкави! Ако пък не смятате, че ще се справите сами, обърнете се за професионално съдействие към специалистите, регистрирани в нашия сайт. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.


Хелоун наближава!

През последните години все повече и повече нахлува Хелоун вълната и на наша територия. Мнозина са против, но пък ако на вас ви допада идеята да имате паяжини, скелети, казани и вещици на двора си, сега е моментът да се погрижите да намерите най-ужасяващата декорация, която си представяте.

След прочитането на статията ви се иска да преобразите двора си? Ами, запретнете ръкави! Ако пък не смятате, че ще се справите сами, изпратете своето запитване напълно безплатно. След като получите офертите от специалистите, които са регистрирани в Maistorplus, изберете най-подходящата. Оценете изпълнените в дома ви действия и помогнете в избора на потребителите на MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта