Направи си сам: Флорални свещи с изсъхнали цветя

Публикувано на 21/02/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 21/02/2020 | Видяно 4 291 пъти

Ако сте почитатели на нетипичните декорации и сте запален фен на цветята, то флоралните свещи са точно за вас. Хубавата новина е, че с малко сръчност, доза желание и подходящи материали можете напълно сами да реализирате тази своя идея. Цветята са чудесна алтернатива за направа на красива декорация. Освен това те са и уникален подарък, с който може да зарадвате вашите близки хора. Едва ли има човек, който няма да бъде изненадан, ако му поднесете специално направена свещ.

Масово хората смятат, че изработването на свещи е нещо сложно и отнема много време. Точно поради тази причина много от нас предпочитат да заложат да сигурното и инвестират в закупуване на подобна декорация. Истината обаче е, че всеки човек може да се справи доста добре в мисията по домашно приготвена, уникална, стилна и много красива свещ. Освен това този вариант е доста по-бюджетен в сравнение с опциите, които се предлагат в търговската мрежа. Днес ще ви покажем 6-те стъпки, които трябва да следвате, за да създадете едно малко съвършенство.

И все пак, ако се чувствате несигурни и имате нужда от професионална помощ при декорирането на вашия дом, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Не се колебайте да се допитате до тях!


Какво ви е необходимо, за да направите своите флорални свещи?

Този тип свещи няма как да не привлекат вниманието на гостите ви. И сме почти сигурни, че ще станат и ваши любимци. А ето от какво имате нужда, за да изработите флоралните свещи:

  • Восък – Най-добре е да си купите калъп восък от специализиран магазин. Процесът по неговото разтопяване трябва да се случва много внимателно, на водна баня. За целта използвайте метален съд, в който да поставите восъка. Препоръчваме да използвате соев восък.
  • Памучен фитил – И него може да намерите в хоби-арт магазините. Хубавата новина е, че повечето подобни вериги предлагат опция за онлайн поръчки, което ще ви спести доста време по обикаляне и пазаруване. Не забравяйте да измерите много добре от каква дължина се нуждаете и да оставите около 1-2 см. аванс за запалване.
  • Сушени цветя - Най-лесно може да си ги набавите, като откъснете растения, които харесвате и ги съхраните по метода на хербаризиране. Разбира се, ако нямате време и възможности за това, винаги може да закупите готови цветя от арт магазини.
  • Стъклен буркан или контейнер - Можете също да опитате да използвате стари керамични чаши за чай или друг съд, който ви харесва.
  • Молив - Ще бъде необходим, за да се прикрепи фитилът на него.
  • Дървена шиш – Ще ви бъде необходим за позициониране на цветята в буркана.
  • По желание: Етерични масла


Стъпка №1: Разтопете восъка

Много е важно да бъдете внимателни, когато изработвате вашите свещи. Първата стъпка е свързана с разтопяване на восъка.

  • Най-добре е да разтопите восъка на водна баня. Ако сте начинаещи в тази област го правете на средна температура на котлона.
  • Използвайте метален съд, с който няма да ви е трудно да се сбогувате. Имайте предвид, че трудно ще изчистите в последствие остатъците от восък по него. Най-добре е или да използвате съда за бъдещи проекти, или директно да го изхвърлите.
  • Поставете восъка в металния съд и след това го сложете на водна баня в по-голяма тенджера.  Разбърквайте периодично (най-добре с дървен шиш), докато не достигнет течно състояние.


Стъпка 2: Добавете сухите цветя

Ако използвате прозрачен съд за вашата свещ, е добра идея да почистите контейнера преди да добавите цветята и восъка. По този начин няма да останат петна или следи, когато восъкът се охлади.

  • Може да залепите някои от венчелистчетата отстрани на съда, ако искате повече от цветята да са на показ. Това става с помощта на стара четка за боя. Потопете края й във вече разтопения восък и нанесете върху цветето. Много бързо пренесете цветето на мястото, където искате то да бъде.
  • Когато сте готови да добавите восъка, сложете няколко цветя, които искате да запечатате вътре.
  • Не се тревожете за количеството цветя, тъй като след това към восъка можете да добавяте повече и от тях.

Вижте още: Направи си сам: Декоративни свещи за чудо и приказ


Стъпка 3: Поставете фитила

Центрирайте фитила в средата на буркана.

  • За целта може да използвате восък, с който да залепите фитила за основата на буркана. По-лесен начин обаче е това да го направите с помощта на топъл силикон.
  • След  като е добре измерен (стига до дъното и се показва около 2 см. над буркана), използвайте молив. Може да увиете излишния фитил около молива, за да не потъне в течния восък.


Стъпка №4: Изсипете разтопения восък

Изключете котлона и вземете металния съд, в който сте разтопили восъка. Много внимателно започнете да изсипвате съдържанието му в стъкления буркан.

  • Ако ви се струва, че цветята не са достатъчно, то сега е моментът да добавите още.
  • Сложете допълнителна доза сухи цветя и с помощта на дървен шиш ги разпределете по правилен начин в течността. Много добре ще се получи, ако оставите няколко цветенца небрежно да се подават над повърхността.


Стъпка №5: Добавете етерични масла, ако желаете

След като сте изсипали восъка е време да добавите и няколко ароматни капки етерични масла. Тази стъпка е по желание. Съвсем спокойно може да я пропуснете.

  • Важно е да изчакате няколко секунди, за да може восъкът леко да се охлади. По този начин ще си гарантирате, че маслата няма да пушат, когато ги добавите към течността.
  • Много внимателно капнете няколко капки във восъка. Не прекалявайте с тях, особено ако ароматът е много силен.
  • След това разбъркайте равномерно течността с помощта на дървен шиш.

Вижте още: 7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници


Стъпка №6: Изчакайте свещта добре да изсъхне

Сега остава само да се въоръжите с малко търпение и да изчакате восъка добре да изсъхне. Добре би било да намерите хладно място за това.

  • Най-добре да оставите свещта да се охлади за 24 часа. По този начин шансът да извадите фитила или да развалите свещта е много по-малък.
  • За да извадите свещта от буркана може да потопите съда в топла вода. Изчакайте няколко секунди и опитайте да отстраните свещта от формата. В случай че съдът, в който е свещта ви допада, може да я оставите и в него.
  • Може да добавите допълнителна декорация за акцент. Красива панделка, парче зебло или канапено въже ще свършат чудесна работа.

Стига да знаете как, няма нищо трудно в изработката на свещи с изсъхнали цветя. Спазвайки последователността, няма начин да не сътворите едно страхотно бурканче, пълно с щастие, уют и красота. Ако имате нужда от съдействие при избора на правилна декорация в дома ви, не се колебайте – свържете се с професионалистите, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта