Декорация за дома с дъх на лято

Публикувано на 03/07/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 03/07/2020 | Видяно 3 999 пъти

Мислите ни все по-често са отправени към някой слънчев плаж. И докато трепетно чакаме лятната ваканция да дойде, може сами да внесем този дух в дома си, само в няколко лесни стъпки.

Рустик стилът е фаворит за този сезон. Изключително актуален, красив и привлекателен, той може да внесе много свежест и комфорт. Затова не се чудете, а се доверете на въображението си и превърнете жилището си в малък морски оазис. Направете сами най-красивото кътче в пределите на дома си.

Канап, въжета, зебло – всичко може да ви отведе на морето, дори и за няколко кратки минути, където да изпиете чаша кафе, коктейл или любима напитка. И все пак, ако не разполагате с достатъчно време или не сте уверени в способностите си, може да се допитате до доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Те винаги са готови да ви подадат ръка и имат страхотни идеи за вашия дом.


Чаши, буркани и вази с канап

Канапът има способността само с малко майсторлък да обнови интериора в дома ви. Изработката на подобни аксесоари е много лесна, а и не отнема много време. Освен това е подходяща както за кухнята, така и за хола, дори и за банята и спалнята. Единственото, което се изисква е да сте склонни да експериментирате. Чудесен вариант е да съхраните домашно сладко в такъв буркан, да сложите живи цветя във ваза с канап или да се наслаждавате на всяка глътка студено вино в чаша с тематично столче.

За изработката на подобни аксесоари ще са ви нужни: канап (който може да купите от местната железария или големите хипермаркети), топъл силикон или моментно лепило (за всеки случай), сръчност и търпение. Имате два варианта за изработката на тази декорация:

  • Вариант 1: Определено това е по-лесният начин. Най-трудното нещо в задачата ще бъде умението ви да правите здрави възли.
  • Омотайте няколко пъти канапа около предмета, които сте решили да декорирате. Не се старайте да има идеални форми. Колкото по-неподреден, толкова по-красив ще бъде крайният резултат.
  • В момента, в който ви допадне визията, завържете на здрав възел. Ако успеете да направите и панделка за финал, ще бъде чудесно.
  • Вариант 2: Ще ви отнеме повече време, но пък декорацията ще бъде далеч по-впечатляваща. Може с топъл силикон (или моментно лепило) да фиксирате на няколко места, за да бъде по-здраво.
  • В този случай добре ще бъде да спазвате някакви пропорции или линии, по които да се водите.
  • С този вариант несъмнено ще успеете да хванете по-голяма част от вазата, чашата или буркана, които да бъдат декорирани с канап.
  • Накрая може да завършите с възел, но може и да фиксирате с топъл силикон.

Вижте още: Превърнете старите ключове в ефектна декорация


Фруктиера от канап

В летните жеги много често предпочитаме плодове, вместо тежки, шоколадови торти. И сме сигурни, че ви е омръзнало да се чудите коя купа да използвате за сочните праскови или червените ягоди. Е, може да си улесните избора, като сами си направите най-красивата и подходяща фруктиера. За изработката й ще са ви необходими – канап, лепило C-200 (или по-безопасната алтернатива от смес на вода и брашно), няколко по-големи балона.

  • Надуйте балона в желаната големина. Колкото по-голям бъде неговият диаметър, толкова по-голяма фруктиера ще имате.
  • Накиснете предварително канапа в лепилото или сами си направете безвредно такова, като смесите брашно с двойно количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, която да не е много гъста. Важно е да знаете, че ако работите с C-200 вашият съд за плодове ще бъде много по здрав, в сравнение с домашното лепило.
  • Започнете да намотавате напоения канап около балона, като не забравяйте да оставите отвор. Тук е моментът, в който може да дадете воля на въображението си. Може да направите най-различни форми, с всякаква големина на дупките. Или да наслоите канап, така че да стане плътна фруктиера. Във втория случай новата ви придобивка ще бъде и по-здрава.
  • Изчакайте хубаво на изсъхне. Най-добре 24 часа.
  • Спукайте внимателно балона с карфица и сложете любимите си летни плодове в канапената фруктиера.

Вижте още: Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?


Свещи с канап

Свещите винаги са добро решение. По неподражаем начин могат да внесат много уют, топлина и нотка романтика. Идеални са както за дома, така и за двора или терасата. И ако от дълго време търсите такива, които да се различават от масово предлаганите по магазините, то най-вероятно е време сами да си ги направите. За свещи в духа на лятото ще са ви нужни: обикновени свещи, канап, лепило (в случай, че декорацията е по-голяма).

  • Изчистени бели свещи в най-различна големина може да намерите почти навсякъде. Един жокер – едни от най-качествените се продават във верига магазини за дома, чието име с е 4 букви, а отличителни цветове са синьо и жълто.
  • Без някаква подредба, хаотично омотайте канапа около свещта. Другият вариант е плътно да обиколите свещта и да внимавате с позиционирането на връвта. И двата варианта са много хубави и ще внесат много стил и свежест в дома ви.
  • Краят може да завържете или да залепите с топъл силикон. По-смелите може да разтопят участъка от восъка със запалка и много внимателно да притиснат края на канапа върху свещта.
  • Не забравяйте обаче да бъдете много внимателни и да не оставяте канапените свещи без надзор. Все пак имате огън, топъл восък и влакно.

Най-хубавата новина е, че всички тези аксесоари за дома ви с канап са универсални и изключително подходящи както за летните месеци, така и за онези в духа на Коледа. Ако имате нужда от съвети за реализиране на красиви интериорни нововъведения се консултирайте в професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта