New Eclectic – тренд в интериорния дизайн през 2020

Публикувано на 28/01/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 28/01/2020 | Видяно 2 173 пъти

Чувствате ли се мотивирани да започнете годината с някаква промяна в интериора на жилището си? Тогава тази статия е точно за вас. Може винаги да внесете нов стил в дома си като получите вдъхновение от новите тенденции за 2020 г. в интериорния дизайн. Меки, успокояващи нюанси на зеленото, тапети с големи флорални елементи, сини плочки…Наистина изненадите предстоят. За консултация в най-новите актуални трендове в дизайна за дома през 2020, свържете се със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Защо всяка година има новости в интериорния дизайн?

Всъщност дали някога сте си задавали въпроса откъде идват всички тези нови тенденции в интериора?

  • Тенденциите обикновено са отражение на променящите се социални и културни настроения.
  • Преди да се стигне до тях се прави оценка от дизайнерите на социално-политическия, икономическия и културния пейзаж, като те си задава следните въпроси: Как хората ще мислят и ще се чувстват след една година? Как ще трябва изглежда нашия дом тогава? Какви събития или технологии могат да повлияят на това? 
  • След това дизайнерите обсъждат конкретно естетическите референции, цветовете, формите и материалите, които искат да бъдат в дизайна. И които най-добре отразяват тяхното усещане.

По този начин независими един от друг дизайнери, художници и архитекти създават идеи и дизайни, които имат потенциала да станат тренд.


2020 – какво да очакваме

Правилото за 2020 гласи: Интериорните тенденции за дома трябва да са свежи, но достатъчно познати, за да се чувства човек комфортно и има атмосфера, която стимулира конкретна дейност. Без значение дали става въпрос за помещение, предназначено за готвене, гледане на телевизия или просто за отличен сън.

  • Една от най-големите промени за 2020 година е как ние, хората, подхождаме към тенденциите днес: какво е важно за всеки човек в неговия дом и как иска да се чувства в него, а не просто да се гонят естетическите тенденции.
  • Такъв подход придава на някои от тенденциите дълголетие.
  • Не по-малко важно е да се търсят и тенденции, които са еволюция на нещо, с което вече сме запознати. Те могат да се развият и в бъдеще. 


Как ще изглеждат нашите домове отвътре през 2020 г.?

Развиващият се свят около нас диктува кое ще бъде следващото голямо нещо - от изкуството и дизайна до музиката и модата. Когато знаете какво се случва, можете да интерпретирате стиловете и сами да изградите оригинален дом.

  • Новият тренд е с голям акцент върху японската култура, не само в отговор на Световната купа по ръгби и Олимпиадата в Япония, но и защото традиционните понятия като wabi sabi (красотата на несъвършеното) и ikigai (съсредоточеност върху нещата, които дават смисъл  в живота ни) никога не са били по-важни за потребителите.
  • Цветовата схема също се променя – тази година хит е класическото синьо според Pantone. Истинско завръщане към класиката. Актуални ще бъдат също: успокояващото зелено, енергизиращото люляково и топлия карамел. 
  • Гледайки напред, има връщане към по-смелите цветове и по-личен подход към декорирането, който е в стил – "Не ме интересува какво мислят другите."

Вижте още: Уаби-саби (Wabi-Sabi) стил – природен минимализъм, небрежност и изящна красота


New Eclectic – запомнете този интериорен тренд, който определя 2020 г.

Да, определено през 2020 ще видим по-еклектичен, силно декоративен интериор. Става дума за тенденцията New Eclectic, която е истински празник в интериорния дизайн;  смели цветове и форми. 

  • Разбира се, можете просто да смените калъфките на възглавничките си с по-смела колекция или да добавите ярка, декоративна стена в дневната си. Важно е да се чувствате оптимистично и да изразявате себе си! За целта се опитайте да създадете пространство, в което ви е забавно да живеете и което е комфортно за релакс.
  • В интериорния дизайн през 2020 година неотменно присъства връзката с природата. Важно е как ние, хората, се свързваме с нея дори в дома си. Това е нарастваща тенденция в последните 3-4 години, която се запазва и през 2020 г.

И така, ето как най-лесно да отразите интериорните тенденции на 2020 г.  – просто добавете няколко аксесоара към схемата в дома си, за да го освежите. Те могат да са в синьо или да носят духа на Япония. Дори възглавница в актуалния класически син цвят ще придаде на вашето пространство модерен нюанс.

Ако желаете да внесете промяна в жилището си, съобразно новите тенденции за 2020 г.,  потърсете професионална помощ от опитните специалисти, регистрирани в сайта ни. За да се свържете с тях е необходимо единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта