Кои са най-необходимите уреди и техника при нанасяне в нов дом?

Публикувано на 06/07/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 06/07/2022 | Видяно 1 805 пъти

Няма съмнение за ентусиазма, който цари, когато се нанасяте в ново жилище. И сега започва вълнуващото приключение, обикалянето по магазините, сравняването на най-добрите продукти и обмислянето на цялостното обзавеждане. Закупуването на електроуреди за вашия нов дом, може да ви се стори обезсърчаващо задължение. Има толкова много неща, които са необходими, а и толкова много варианти, предлагани на пазара. Но трябва да имате предвид, че не всичко ви е крайно необходимо. Направете списък с уредите, от които вашето местенце се нуждае спешно, и се съсредоточете върху тях. Представяме ви кратък преглед на някои от нещата, задължително за всеки нов дом.

Преди да стигнете до момента за обзавеждане, декорация и превръщането на пространството в дом, съсредоточете се над основните ремонти дейности. С помощта на специалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще имате жилище готово за финалните щрихи, поставени от вас.


За бъдещи приключения в кухнята

Един от първите уреди, които ви съветваме да закупите, е хладилникът. Тук може да избирате различни размери, с фризер или без, хладилници за вграждане, хладилници с две врати (side by side). Обикновено цените започват от около 400 лева, като в зависимост от функциите са променливи. Интересувайте се от енергийната ефективност и No frost функция.

Готварската печка също е необходимост. Тук отново може да избирате между свободностояща готварска или да изберете отделни котлони и фурна, подходящи за вграждане. Може да избирате между газова печка за готвене, електрическа, или пък комбинирани. У нас електрическите печки са най-разпространени, като тяхното голямо предимство е, че са безопасни. При комбинираните, обикновено имате газови и електрически котлони, но фурната е електрическа.


Чисти и ароматни дрехи

Може да разчитате да изперете дрехите си на обществена пералня, или да ги оставите в химическото, но това не може да продължава завинаги. Ето защо следващият уред в списъка е пералнята. На пръв поглед изборът на пералня изглежда лесен, но когато дойде моментът и започнете да разглеждате различните продукти, може изборът да ви се стори изключително труден. Най-важните фактори са размерът и начинът на зареждане на пералнята, цената, мощността, енергийната ефективност, шумът. Това е моментът, в който трябва да решите и дали ви е необходима сушилня. Преди да вземете крайното си решение, помислете внимателно какво би било функционално за вас и се придържайте към това.


Чистота и комфорт

Множество фирми предлагат услуги за професионално почистване на дома, но имате ли възможността да се възползвате от тях на ежедневна база? Качествената прахосмукачка ще ускори процеса на чистене и негово качество ще се повиши. Може да ги категоризираме в два вида – с торбички или с контейнер, където да се събират отпадъците. Торбичките обикновено имат по-голям капацитет, като прахът и мърсотията се събират вътре и изхвърлянето им става изключително лесно. Тези торбички също разполагат и с допълнителни филтри, които предотвратяват излизането на алергените. В този случай ще имате допълнителен разход за закупуване на торбичките при необходимост. Очевидно е предимството на втория вид прахосмукачки. Контейнерите са лесни за почистване и ще спестите пари в дългосрочен план. Ако разбира се, имате желание да автоматизирате процеса на почистване на пода, винаги може да заложите на прахосмукачка-робот. Чистият дом ще осигури здравословен и щастлив живот на вас и вашите близки.


Време за забавление

Най-лесният начин да внесете забавлението в дома си е като закупите телевизор. Дори ако първоначално държите само телевизора в хола, това е отлична начална точка. Можете по-натам във времето да закупите колони и музикална система. Засега телевизорът е напълно достатъчен, за да има къде да разпуснете вечер, или ако имате гости – да направите кино петък вечер. Ако смятате, че не бихте искали да вложите голяма сума в телевизор с плосък екран, то потърсете преоценени стоки. В повечето случаи дефектите са минимални или дори липсващи, а цената е значително по-ниска. Ако пък планирате да не използвате услуги за телевизия, закупете хубав компютър. Можете да използвате различни стрийминг услуги, да се наслаждавате на любими филми и игри.


Малки електроуреди

Освен гореупоменатите уреди, има множество различни малки джаджи, от които се нуждае домът ви. Ако сте почитатели на хубавото кафе, то със сигурност ще се сдобиете с кафемашина. Тук може да избирате между по-бюджетни варианти или например кафеавтомат. Всичко зависи от това какви са вашите предпочитания. Може да пропуснете това, ако за вас кафето не е любимата напитка.

Оставете малко пространство за тостер, преса за сандвичи или микровълнова фурна. Препоръчваме ви да закупите уред, който може да използвате с различни цели, като приготвяне на сандвичи, притопляне на пица. Друг уред, който може да закупите и блендер. Можете да го използвате за направата на шейкове, крем супи, смес за палачинки и много други неща – универсално попълнение в новата ви кухня.


Решете проблема с промяната на температурите

Климатикът никога не е смятан за необходимост, за разлика от отоплителните уреди. Инвестицията създава по-свежа, здравословна и комфортна среда, както за почивка, така и за работа. В наши дни не е лукс, а необходимост. В зависимост от изискванията, квадратурата на дома ви, бюджета, може да изберете подходящия климатик. На пазара се предлагат стенни климатици, прозоречни климатици, мобилни климатици. Основният и водещ фактор при избора на климатик е кубатурата, която искате да охлаждате и затопляте. Разбира се, това не е единственият важен критерий, но е първоначален ориентир за всеки продавач.

За да изберете правилната климатична система за вашия дом, консултирайте се с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви насочат в правилната посока, за да направите функционален и енергийно ефективен избор. Заявете своя проект още днес и направете дома си по-комфортен, независимо от температурите навън.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта

Друго