Индивидуалност чрез форми и материали

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 976 пъти

Внасянето на доза индивидуалност в жилището е желание на всеки обитател на модерен дом. Традиционното и познатото е изместено от мебелите по поръчка, които изразяват креативност и иноваторство. Въпреки модерния телевизор, любимият кът за четене е фокусна точно за много жилища.

  • Освен разположението, материалът, от който е направена домашната библиотека е не по-малко важен. Няма да сгрешите, ако се спрете на дървото. То е лесно за обработка, има множество възможности и внася уют.
  • Ако заложите на каменна или тухлена библиотека, трябва много да внимавате със разположението и формата. Тук визия е по-ограничена, но не и по-малко красива. Аристократичността ще бъде на лице, а усещането за величие е гарантирано.

Все още се чудите къде и как да поставите библиотеката? Не се отчайвайте - винаги може да потърсите за съвет специалистите, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да пуснете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните, да видите мнения на предишни клиенти и да направите правилен избор.

Свързано:

Идеи за мебели Красиви и функционални домашни библиотеки

Интересните и новаторски дизайни обгръщат модерния дом. Удобството вече не е достатъчна характеристика. Към него се търсят визия и елегантност. Безбройните идеи правят всичко все по-креативно. Тук са представени две изображения, които отреждат ново място на домашната библиотека. Нейното място вече не е позиционирано само в хола. Библиотеката е всичко друго, но не и традиционна и добре позната. Търсят се носи места, на които да бъде разположена. Спалнята е едното тях. В първото изображение властва естественият дървен материал. Стената е бяла и на неин фон изпъква вградената библиотека. Тя е светла и рафтовете са осветени. Леглото е поставено непосредствено пред нея, а до него се забелязват нощните шкафчета, които се сливат с интериора. Осветителните тела висят небрежно от тавана. Първоначално изглеждат като небрежно поставени. Другата част от колажа представя мансардата. Тук отново фокусът е в спалнята. Впечатление прави интересният килим, който излиза на преден план, благодарение на светлия си цвят. Върху него са поставени декоративна възглавничка и индустриална масичка. Прозорците са на тавата. Големият им размер позволява на естествената светлина да навлиза безпроблемно в помещението денем, и на лунните лъчи нощем. Различните тонове си взаимодействат чудесно. Геометричността позволява да се засили дълбочината.