Изберете конкратна тема

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 021 пъти

Когато обзавеждате жилището, първото, което правите е изборът на определена тема, цвят, форма. Използвайте същия план и при вдъхването на живот и на библиотеката.

  • Определете конкретна тема, като разположите характерни за нея елементи из цялото пространство. Може да използвате цветовете или формите на книгите, които пасват най-подходящо отпред.
  • Ако пространството, с което разполагате е недостатъчно за реализиране на идеите, то това не пречи да поставите библиотеката на стената. Това ще създаде многопластовост, ще освободи място и ще предостави възможност за украса с  различни елементи.

Вижте още: 10 разкошни библиотеки от цял свят, които ще стоплят читателското ви сърце 

Свързано:

Идеи за мебели Красиви и функционални домашни библиотеки

Креативните идеи са лесно изпълними, когато има достатъчно разполагаемо пространство, отделен бюджет и желание за експерименти. Модерният дом все по-често залага на тях, за да създаде една красива и нестандартна атмосфера, която да впечатлява както живущите, така и гостите. Колажът представя впечатляващи идеи за разполагането и създаването на домашна библиотека. Тя става неизменна част от всяко жилище. Дневната на първата снимка обръща внимание на цял обособен кът за четене. Библиотеката е изнесена на преден план, както и желанието за създаване на комфортна среда. Подът е дървен, а на него е постлана кожа. Тя създава усещане за уют. Столът е голям, удобен и интересен. Комбинацията от кафяво и бяло е невероятна. На стената са окачени изображения, които създават творческа атмосфера. Втората снимка поставя акцент върху интересна форма. Идеята е взета от клоните на дърво, между които са наредени различни книги. Интегрираната библиотека намира място под най-различни форми. В трапезарията, в която няма достатъчно пространство, единството решение е да поставят на стената. Това не отнема от пространството на дома. Рафтът е само един и върви по дължината на цялата стена. Отдолу е поставена меката мебел, която е бяла. Осветителното тяло е с индустриална форма, а декоративните възглавнички са неименна част от тази гледка.