Любимите заглавия влизат в спалнята

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 140 пъти

Традиционните книги си остават най-любимия начин за бягство от натовареното ежедневие. Именно заради това, често обособяването на подходящо място за тях се превръща в дълъг процес. Искаме всичко е да идеално и да бъде на мястото си. Поради тази причина вмъкваме домашната библиотека и в най-интимното пространство в дома, а именно спалнята.

  • Отделянето на цяла стена е чудесна идея, която трябва да бъде добре планирана. Тя трябва да пасва на интериора и междувременно да има собствено излъчване.
  • Семплостта на познатите библиотеки може да бъде избегната чрез разполагане на отделни декорации между любимите заглавия. Тяхната нестандартна форма добавят дълбочина и артистичност.
  • Интересно и неочаквано е добавянето на нещо забавно в цялата картина. Предмет, чието място по никакъв начин не пасва. Това ще донесе забавна нотка и очарование.

Свързано:

Идеи за мебели Красиви и функционални домашни библиотеки

Колажът представя три помещения, които впечатляват. Всяко от тях има собствена атмосфера. Черното властва в първата стая. Тази спалня се откроява със съвременна визия. Подът е дървен, а върху него е застлан тъмен килим. Той се слива напълно с интересното леглото. Мястото за сън е ниско и изглежда като ръчно сглобено. Тук присъстват различни форми и цветове, с което се създава усещане за многопластовост и геометричност. Стената зад леглото изглежда като нареден прилежно паркет. На нея са окачени празни рафтове в ромбовидна форма, които играят ролята на библиотека. Мястото на книгите във втората спалня е точно отсреща. Те са поставени на правилно разделени отворени рафтове точно пред тухлената стена. Последната снимка е ярка и светла. Тя се отличава със свеж интериор. Дневната е сравнително просторна. Масичката е правоъгълна и е разположена в центъра. Срещу нея прави впечатление красивата и интересна домашна библиотека. Първо е обособена от дървена рамка. След това има различен цвят, а там, където са поставени книгите е най-впечатляващата част. Оставено е място за телевизора. Преградната стена води към другата част то къщата, като се вижда, че има и втори етаж, благодарение на стълбата. Меката мебел е синя, а пред креслото има специално допълнение за поставяне на крака.