Несъразмерните форми обособяват помещението

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 043 пъти

Добавянето на нещо ново и интересно в жилището несъмнено ще промени целия облик.

  • При декорирането на домашната библиотека е хубаво да внимавате с прекалено правилните форми. Те само ще придадат една традиционност и обикновеност.
  • За да избегнете това усещане, обърнете внимание на баланса, който да съчетае ексцентричност и семплост.
  • Уверете се, че подреждането на всеки рафт отговаря на височината му. Това е важно, тъй като високите пространства се нуждаят от високи елементи – книги или списания, иначе пространството изглежда празно.
  • Не забравяйте да обърнете внимание на цвета! Препоръчително е да не избирате ярки и различни цветове, защото това ще наруши хармонията. И без това всички подредени книги са цветни, то балансирайте разнообразието им с неутралност.

Вижте още: Библиотека в жилището – практични идеи за нейното организиране

Свързано:

Идеи за мебели Красиви и функционални домашни библиотеки

Красивите форми могат да бъдат разположени във всяко помещение в дома. Те трябва да бъдат съобразени с останалите мебели и интериора. Това е лесно постижимо, благодарение на големия брой стилове, от които може да се възползвате и да взаимствате. Първата снимка представя една минималистична дневна. Тук всичко е елегантно и семпло. Заложено е на изчистените форми и красивите детайли. Подът е дървен и уютен. Стените са бели, с което засилват красивата визия. Постлано е сиво кръгло килимче, а над него се вижда ниска масичка. Тя има по-скоро декоративна функция. Около нея са столовете. При тях отново е заложено на заоблеността и липсата на геометричност. Това обаче е в пълен противовес с окачената на стената домашна библиотека. Тя е нестандартна и интересна. Върху нея са поставени книги, предмети и детайли. Връзката с природата е постигната чрез голямото растение в саксията на преден план. Забелязва се изобилие от цветове е форми при другите две изображения. Те представят дневни, в чиято визия са интегрирани библиотеките. В синьото помещение властва аристократичността и артистичността. Всичко е съчетано, а различните нюанси си пасват по интересен начин. Отново се откриват минималистични детайли, благодарение на ниските мебели. Преди всичко застава удобството, което да гарантира комфорт.