Перфектен резултат след реновиране на кухненските шкафове

Публикувано на 04/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 30 814 пъти

Не подценявайте ролята на различните декорации и дребни елементи, които отличават вашата кухня. За да внесете нискобюджетна промяна в нея, просто сменете дръжките на кухненските шкафове или декорирайте откритите пространства като рафтовете например. Вместо чаши и други прибори, върху тях можете да поставите бурканчета със свежи подправки или практични кухненски джаджи. Цветята винаги са умело решение и внасят неповторима свежест!

Виж още: Как да направим уникални бурканчета за подправки


Перфектен резултат след реновиране на кухненските шкафове

С въображение и внимание към всеки елемент, ремонтът на кухнята може напълно да я преобрази и да ѝ вдъхне нов живот. Независимо дали ще промените подовата настилка, осветлението или цветовата гама, всяка идея е добре дошла особено през пролетта. Ако пък сте решили да реновирате кухненските шкафове, тези няколко начина да го направите ще ви спестят много време и излишни интериорни рискове. В случай че на вашата кухня ѝ предстои цялостно предекориране, ви препоръчваме да потърсите помощ от специалист. Просто направете безплатна заявка при нас и разгледайте различни оферти според вашия вкус и бюджет.


Не подценявайте кухненския плот

Кухненският плот може да бъде изработен от най-различни видове материали-дървесина, камък, неръждаема стомана, стъкло и какво ли още не. Всеки от тези материали има своите предимства и недостатъци, но здравината и лесното им почистване са основните критерии, за които да следите. Стъкленият плот например е изключително лесен за почистване и неподатлив на надраскване, но за сметка на това може да се спука. При този от неръждаема стомана няма да имате този проблем, но при почистване с абразивни материали може да се надраска. Кухненският плот от естествен камък е изключително издръжлив на всякакви влияния, но пък е много тежък и значително по-скъп. В крайна сметка правилният отговор зависи от особеностите на шкафовете и помещението, затова препоръчваме да се консултрате със специалист преди да вземете решение.

Виж още: Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015


Пълна промяна на кухненския модул

Най-сигурният начин да освежите най-важната стая в дома е като смените кухненския модул. Макар това да изисква по-голяма инвестиция, тя със сигурност ще си струва, ако крайният резултат е вашата кухня-мечта. За да не бъде кухнята ви прекалено еднообразна обаче, създайте интересен контраст между стените, пода и модула. За по-тъмни помещения, в които няма достатъчно естествена светлина, е по-добре да заложите на по-светли кухненски шкафове. Те ще разширят оптически пространството и ще го освежат. Ако пък кухнята ви е просторна и светла, можете спокойно да експериментирате с по-тъмни и наситени цветове като червено, кафяво, а защо не и черно?

Виж още: Кухня от бъдещето: Artematica Vitrum


Вратите на шкафовете могат да направят чудеса

Първото впечатление често е най-важно, затова ако сте решили да смените само вратите на кухненските шкафове, бъдете внимателни при избора им. Този вариант ще ви спести много средства, но и той крие своите особености. Дървото, като материал, никога не излиза от мода, но изисква по-внимателна поддръжка, защото прекомерната влага не е негов съюзник. Друг вариант е да заложите на МДФ (дървесно-влакнести плоскости), който е за предпочинате пред ПДЧ по ред причини. Първо е неподатлив на влага, има по-голяма здравина, по-гладка повърхност и е устойчив на огъване. Освен това, за слепване на дървесните частици се използва лигнин и парафин, което го прави и екологичен. Недостатъкът му е по-високата цена, която обаче е оправдана, заради издръжливостта му. 


Подберете дизайн, който да прикрива недостатъците на помещението

И тъй като само добрият вкус понякога не е достатъчен, уверете се, че избраният модел пасва на помещението и кухненските пособия, които използвате. Не би било никак приятно да се окаже, че чиниите не се побират в шкафовете ви или че няма място за повече от един човек в кухнята, нали? За да избегнете подобна ситуация, можете да направите кухненския си модул по поръчка, така че да бъде изцяло съобразен с особеностите на конкретно вашето помещение. 


Какво трябва да знаем за вратите от ПДЧ?

По-евтин вариант са вратите от ПДЧ. Те обаче не са подходящи за помещения с висока влажност, както и не подлежат на релефна обработка. Подобно на МДФ обаче, ПДЧ е материал с висока издръжливост и е изключително лесен за почистване. Ниската му цена, както и по-голямото разнообразие от цветове, в сравнение с МДФ, го правят един от най-предпочитаните варианти за изработка на съвременни кухенски шкафове.


Негово величество - цветът

Един от най-лесните начини да прeмените кухнята си е като пребоядисате шкафовете й. Изборът на цвят, разбира се, трябва да бъде съобразен с останалите елементи като пода, стените и осветлението, както ви разказахме в началото. След като демонтирате шкафовете, идва ред на почистването и шлифоването им. Препоръчително е преди да ги боядисате, да ги грундирате за по-добра защита от надраскване на повърхността. Важно е при боядисването им да движите четката в една и съща посока, както и да използвате висококачествена боя. За по-бърз и лесен резултат боядисвайте с компресор, вместо с добрата стара четка.


Потърсете квалифициран специалист за своя проект

Провокирайте креативността си и обновете кухненските шкафове още тази пролет, за да впечатлите приятно гостите си. Обикновено високите цели изискват и висококвалифицирана помощ, затова направете безплатна заявка в MaistorPlus и се уверете сами, че ремонтът на кухнята може да освежи цялото ви жилище!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта