Кухня в топли земни тонове

Публикувано на 03/08/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 03/08/2018 | Видяно 6 074 пъти

Не сте сигурни кои цветове попадат в топлата гама? Ние идваме на помощ и веднага ще разясним този въпрос. Тъмно червено, кафяво, оранжево и всички жълти и бежови тонове попадат именно в тази категория, като се смята, че всички те внушават топлина, предразполагайки човек да се отпусне. Тези цветове придават приятно, красиво и комфортно излъчване в помещенията в дома. Нежни нюанси на жълтото могат да направят кухнята ви по-светла, плодово-оранжеви оттенъци ще внесат настроение и позитивна енергия, а червените детайли ще вкарат нотка драматизъм и характер в стаята. Към топлите тонове могат да се причислят и някои варианти на зеленото, например тревисто зелените, или такива, в които преобладава жълтото като цвят. Всички тези трикове и особености за цветовете са добре познати на опитните майстори, регистрирани в платформата ни, и благодарение на тях ще можете да създадате чудесен проект и за вашата кухня. 


Изберете нежно жълто или елегантно бежово

Ако имате съмнения коя е правилната палитра за вашата кухня, винаги можете да заложите на сигурно – нежно бежово, светло сиво, бяло, червени детайли или зелени елементи. Това са класически начини да оформите помещението и да го направите практично и красиво. Но ние ще ви дадем няколко допълнителни идеи за великолепна кухня в топли тонове. След като тя е едно от най-натоварените помещения в дома, е добре да внесете доза спокойствие в интериора. Това можете да постигнете с нежно жълто или комбинация от бяло и бежово. Те мигновено ще направят помещението по-светло и по-просторно. На тази основа ще можете лесно да прибавите по някой цветен акцент, който да разчупи обстановката, но основното усещане ще е леко, въздушно и хармонично. Добавете дърво, за да подсилите още повече усещането за спокойствие и уют и да се насладите на приятна кухня в съвременен дизайн.


Игриво оранжево или страстно червено

Препрочитате по –игривите и ярки мотиви, но еднвремнно с това искате да запазите топлината и уюта в кухнята? Изберете оранжевото. Ако предпочитате неговите по-ярки нюанси, нека то да е вторичен цвят. За основа изберете по-неутрален, например светло сиво. Тази комбинация ще направи кухнята ви оригинална и едновременно с това ще осигури нужният баланс. Ако се спрете на по-светло оранжево, то може да преобладава и да бъде комбинирано с тъмно дърво – перфектна комбинация за стилна кухня в традиционен стил. Червеното от своя страна носи драматизъм и трябва да се използва умерено. Великолепно изглежда като акцент, но също така може да е основен елемент в комбинация със светла основа и други тъмни елементи. Смята се, че червеното стимулира апетита и затова често се използва в кухни. Вниманието ви тук трябва да е насочено към това помещението да не стане твърде тъмно и мрачно. 


Създайте стилна кухня в земни тонове

Зеленото, кафявото и бежовото също се причисляват към топлите земни тонове. Те могат да бъдат чудена комбинация за интериора на кухняата. Идея за тяхното импрементиране в дизайн на кухня е например маслено-зелено, вложено в кухненски шкафове, в комбинация със светла бежова основа и тъмен дървен под – невероятна визия, с която няма да сбъркате. Тези цветове чудесно се съчетават и с повечето неутрални тонове като сиво и бяло. Ако все още не сте сигурни коя е най-подходящата комбинация от цветове за вашата кухня – позволете на опитните специалисти да помогнат. Кликнете тук и ще бъдете отпратени в нашата форма за задаване на проекти. Попълнете я, опишете идеите и желанията си и ще получите оферти и предложния от едни от най-добрите специалисти в бранша. Услугата е напълно безплатна и се предлага само на платформата на MaistorPlus. Не се колебайте, а вземете решение за мечтания ремонт още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта