Спестете място - пренесете кухнята си на балкона

Публикувано на 12/10/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 12/10/2017 | Видяно 13 089 пъти

Сред основните проблеми при обзавеждането на жилище на съвременния градски човек е ограничената площ. Големите апартаменти са скъпи, а малките трудно побират всичко необходимо. И така се появява нуждата от креативност и по-разчупени идеи. Една от тях е да пренесете кухнята си или поне част от нея на балкона. Бихте могли да го вградите към общото помещение или само да оградите нужната част. А по-смелите вероятно биха го оставили отворен, за да се наслаждават на прохладния освежаващ въздух, дори когато останалите бягат на закрито. Ако ви е необходима професионална помощ, за да преустроите терасата си в кухня, разчитайте на доказали се специалисти.


Изнесете масата на терасата

Да спестите място, като пренесете кухнята си на терасата, звучи чудесно. Но ако балконът е твърде малък, за да побере печка, хладилник, шкафове, маса? Преценете кое от кухнята ви ще се върже най-добре на терасата. Най-лесно и практично е да изнесете масата си за хранене там. Ако балконът ви е остъклен, това означава, че дори през студените дни няма да е особен проблем да се храните на свеж въздух. А ако захладнее прекалено много, винаги бихте могли да я внесете вътре. Интересен вариант е вместо маса да изградите плот на балкона си на удобна за вас височина. Така ще разполагате с още повече пространство.


Балконът е и чудесно място за скара

Представете си лятна вечер, звездно небе и мирисът на скара около вас. Обикновено подобна картина се свързва с къмпинг, палатки, хижи. Но защо да не се наслаждавате на подобна атмосфера и вкъщи? Вероятно избягвате да правите скара в кухнята си, защото, когато тя е вътре, тази миризма някак изгубва очарованието си. Дори абсорбаторът и широко отворените прозорци трудно биха ви спасили. Представете си сега, че я приготвяте на терасата, докато приятелите и семейството ви се забавляват вътре на топло, също не звучи приятно. Решението е да изнесете не само приспособлението си за приготвяне на скара на терасата, но и масата, столовете и всички необходими принадлежности, за да си създадете истинско удобство. Така всички ще сте заедно на балкона, докато пържолките се приготвят и ще избегнете опушените тавани и мебели.


Кухня, изцяло изведена на терасата

Ако балконът ви е с достатъчно голяма площ, превърнете го изцяло в помещение с ново предназначение. Само си помислете колко удобно ще бъде да прибавите още една функционалност на дома си. Ако нямате място за маса със столове на терасата, преустройте я в място за готвене и използвайте всекидневната за хранене. Но ако ще превръщате балкона си в кухня, ще се наложи изцяло да го заградите. Няма как да разчитате, че времето ще е винаги благосклонно към вас, когато решите да готвите. А и не е препоръчително да излагате електроуредите си на риск от намокряне.


Изцяло вграден балкон в кухнята

И стигнахме до най-често срещания в България вариант - изцяло вградена в кухнята тераса. Така наистина разширявате пространството, предпазвате се от всякакви лоши климатични условия и сте свободни да разполагате всичко, където ви е удобно. Минусът е, че напълно се лишавате от балкон. Но ако разполагате с втори, е чудесен вариант. Ако ли не, винаги можете да седнете на пейката пред блока, като пожелаете да сте на открито. Ако това е и вашият вариант, обърнете се към доказали се майстори за съдействие в преустройството на терасата и сравнете техните предложения и идеи. Само трябва да заявите проекта си и те ще се отзоват.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта