Френската кухня оживява с 4 лесни стъпки

Публикувано на 23/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 23/10/2017 | Видяно 9 228 пъти

Еднообразието е онова състояние, което трайно навлиза в ежедневието ни и го преобръща. Обхваща не само работата, но и атмосферата на дома. За да избегнат подобен ефект, майсторите смятат, че ремонтът или дори козметичната промяна на жилището са добър начин за разчупване на визията. Нужни са само няколко практични стъпки, подбран списък и идеи за реализиране, и желание за промяна. Днес се пренасяме във френската кухня, която ще ни вдъхнови не с ястия, а със стилен и интересен дизайн. Страната на любовта и виното съхранява велики истории, страсти и мечти, но освен тях оставя безброй идеи, от които да черпим при декорирането на френската кухня. Отделете няколко минути, за да се насладите на революционната разходка! Ако тя не ви е достатъчна, откраднете най-специалните предложения, изберете някой от доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus, и пренесете шикозността на френската кухня и във вашия дом.


Грандомански размери във френската кухня

Французите могат спокойно да се похвалят, че освен вкусно вино имат и невероятна френска кухня, в която да го изпият на вечеря! Първоначалното очарование на френската кухня идва от комбинацията на модели и текстури. Семплостта е заменена от дръзки съчетания и ярки акценти. В това няма нищо лошо, стига цветовите схеми да бъдат координирани. Грандоманството е вродено и познато още от древните замъци и огромните имения, поради което малките пространства не са предпочитани. Доказателство за това са огромните полилеи, които, освен че ни оставят без думи, внасят уникална класическа елегантност.


Дървените и масивни маси заемат централно място

Неизменен детайл, който ще трябва да изпълните, ако искате да внесете уют във френската кухня, е наличието на дървени мебели. Рустик стилът обикновено върви ръка за ръка с богато украсени стени и елегантни мебели. Това е неотделима част от чара му! Французите са луди на тема антики и старинни вещи. Може би това е причината големите масивни маси да са предпочитана мебел за кухнята. Трапезното място за хранене обикновено е добре оформено и с гланцово покритие. Кухненският остров е задължителен елемент и е като естественото продължение на цялостната визия. На пръв поглед изглежда, че няма нищо необичайно или ново, което да не присъства и във вашия дом. Боядисайте в синьо острова, постелете една пъстра покривка като не забравяте вазата с цветя. Остава само да декорирате столовете с кокетни възглавнички и бързо ще се пренесете на лазурния бряг във френската кухня.


Естетическа атмосфера с правилните цветове във френската кухня

Изборът на правилен цвят може бързо да промени цялото излъчване на кухнята. Предпочитанията на френската кухня се придържат към красивото средиземноморско синьо, зелено, жълто и, не на последно място, червено. Тези цветове съвсем не са случайни, ако обърнем внимание на знамето. По-назад не остава и свежото лавандулово, а живото растението е чудесна добавка към интериора. За да пренесете естетическата атмосфера в кухнята, тематичният дизайн изисква наличието на елементи като маслини и слънчогледи. Френските кухни, декорирани в тези нюанси, са естествени и създават приятна релаксираща атмосфера. Представете си да пиете чаша бяло вино след тежък ден в удобно кресло, разположено във френска кухня? А вие кои елементи бихте добавили и кои ще спестите?


Сбор от материали

Скромността изобщо не е в стила на френската кухня. Елегантната и красива визия е постигната, залагайки на комбинация от материали. Вече споменахме, че дървото е сред най-предпочитаните от тях, но металът и естественият камък не остават по-назад. Тухлените стени намират място във френската кухня и връщат класическия облик на стилно помещение. Каменните подове са често срещани и добавят онова аристократично усещане, което всеки би изпитал, ходейки в някой величествен замък. Ако и вие искате да обърнете поглед към старата класика, която впечатлява с привлекателна визия, то за постигането ѝ се доверете на най-добрите специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и реализирайте всяко едно желание.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта