Чудесни беседки за градината - коя да изберете?

Публикувано на 05/06/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 086 пъти

Поставянето на беседка, шатра или навес в градината я прави по функционална, красива и комфортна. Те се предлагат в изключително много различни дизайни, размери и материали. Днес ще ви представим няколко красиви идеи, затова как да превърнете вашата градина във функционална, красива и приказна.

Ако вашата следваща задача е да промените градината си, но не можете да го направите сами - свържете със специалистите, които могат да ви помогнат да превърнете градината си в малък земен рай.


Дървена беседка

Дървото като материал за изработка на беседка е един от най-често срещаните варианти.

Красивата дървена конструкция предпоставя да прекарате повече време навън със семейството и приятелите си.

Чудесен начин дори в летните дни да избягате от горещините, да се наслаждавате на чистия въздух и на спокойствието. Ако се спрете на навес, вместо на беседка, сложете го пред къщата като продължение. Така ще се оформи чудесна веранда.

  • Засадете пълзящи растения и направете това кътче още по-приказно.
  • Добавете ефирни платове/ пердета, за повече уют.
  • Заложете на удобни мебели, все пак това ще е място за отдих. Декорирайте с красиви възглавнички и меки одеяла.

Вижте още: Уютни беседки за приказна градина


Метална конструкция за беседка

Металните шатри и беседки се предлагат от различенни размери и дизайн. Можете да заложите на по-прост вариант, а също така и на елегантен, с много орнаменти.

  • Кованото желязо като цяло е по-скъп избор, но пък изглежда изключително красиво. Разбира се, може да се замести с алуминий, значително по-евтин.
  • Конструкцията от този материал, ще издържи за по-дълго време дори и при продължителни дъждове, за разлика от дървената. Алуминият също е неръждаем и устойчив на корозия. Все пак цената им, както можете да се досетите, е по-висока. Но, тъй като ще ви служи дълги години, стойността му ще ви се изплати.  

Вижте още: Идеи за градината-помислете за озеленяване


Малко закрито кътче

Искате да сте в градината, но в същото време и да се отървете от буболечките и да имате също така и зимна градина? Това е перфектният вариант за вас.

  • Прозорците на този тип беседки могат да бъдат, както от стъкло, така и просто от мрежа или винил. Ако заложите на стъкло, то ще имате възможността да използвате беседката и през по-студените дни.
  • При по-голям размер на беседката, добавете барбекю или огнище. Така дори студените есенни вечери ще бъдат изключително приятни, с топла напитка в ръка и вкусни ястия.


Дървена шатра за постигане на градински уют

Заложете на мебели от ратан или дърво. Те внасят неподражаем чар във всеки двор.

  • Първоначално решете каква да бъде цветовата гама и се придържайте внимателно към нея.
  • Ако пространството ви позволява, заложете на удобни мебели, без значение от размера им. Все пак това е място за отдих и няма особено голямо значение колко свободно място остава.
  • За да стане още по-уютно декорирайте със свещи, висящи саксии с красиви каскадни растения, фенери, лампички, одеяла, възглавнички и каквото още ви кара да си починете пълноценно.

Вижте още: Най-добрите идеи за оформяне на двор


Грижа за градинските мебели

Изборът на мебели за градина понякога се оказва малко труден. Хем трябва да са удобни, хем красиви, а в същото време не бихте искали да се притеснявате при по-лоши климатични условия, нали? При изцяло закритите беседки няма какво да ви тревожи, но при навеси и шатри – ако вали по-силен дъжд идва момент на притеснение.

  • Най-лесният вариант е да закупите найлон, с който да покривате мебелите, когато не ги използвате.
  • Освен това е добре да се снабдите и с качествени препарати,  които няма да навредят на външните мебели. 
  • За да се радвате дълги години на градинските си конструкции, е добре през зимата да ги прибирате в гараж или друго помещение. 

Вдъхновихме ви да направите промяна в градината си, но не сте убедени, че бихте се справили сами? Консултирайте се със специалистите регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект. След това изберете измежду изпратените оферти. След приключването на ремонтите дейности, дайте оценка в сайта.


Тагове:

Двор

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта