Луксозна спалня – стил, изисканост и съвършенство

Публикувано на 07/04/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 2 192 пъти

Декорирането на спалня е сложен процес, който изисква подготовка и проучване. Планирането започва от подходящия цвят и интериорния стил, минава през избора на подходящи мебели, подова настилка и таван, и приключва с трудната дилема кои са най-подходящите и красиви декоративни елементи.

Спалнята е най-интимното и уединено място в дома. Тя е убежището, за което всички мечтаем. Спалнята е и отражение на характера, стила и интересите на домакините. Няма по-подходящо помещение, с чието обзавеждане да покажете какви сте и какво харесвате. Ако планирате скоро да промените изцяло облика на кътчето ви за отдих като вдъхнете стил, класа и изисканост, то тази статия е точно това, от което се нуждаете. Приготвили сме ви луксозна галерия от тайнствени и магични спални, които мигновено ще ви пленят. Не се колебайте да поставите началото на това красиво приключение. 

Ако се нуждаете от професионален съвет, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, ще се радват да ви помогнат.


Изберете шоколадов цвят!

Една от най-предпочитаните цветови комбинации, щом става въпрос за спалня, е кафяво с бяло. Въпреки, че класическата визия – черно- бяло, никога не излиза от мода, съществуват и по-разчупени варианти, с които да уловите съвършенството и нежността. Преливането на различните нюанси на кафяво и бежово е това, от което се нуждаете. В комбинация с велур и бляскави декоративни елементи  чудесната визия ви е гарантирана.   

  • Заложете на нетрадиционни форми и златното, когато избирате декоративните елементи – различно осветително тяло, красиво огромно огледало, пейка с велурена седалка, мек килим.
  • Независимо дали става въпрос за шалте, възглавници, табуретка или стена, използването на черно или шоколадово кафяво, наистина ще вдъхне класа, изисканост и съвършенство на спалнята ви.


Килими в неутрални цветове

Черното, кафявото и бежовото си подхождат чудесно с повечето модерни мебели за обзавеждане на спалня и успяват да придадат на стаята приятно, земно и топло усещане. Килимите са важен елемент в декора на спалнята.

  • Нашият съвет е да избягате шарените с нетрадиционни фигури и шарки. Вместо това купете неутрален килим в кафявата или бежовата гама.
  • Килимите с различни текстури също могат да добавят нотка на драматичност към визията на кътчето за отдих.

Вижте още: Съвети при избора на перфектен килим


Нестандартно и бляскаво осветително тяло!

Задайте настроението във вашата модерна спалня със светлини, отразяващи вашата същност.

  • Доверете се на нетрадиционните, пищните, бляскави осветителни тела.
  • Използвайте ярка светлина през деня и мечтаната романтична фина светлина през нощта.
  • Осветителните тела трябва да бъдат изчистени и с опростен дизайни, за да съответстват на цветовата комбинация на стаята.

Вижте още: 4 грешки в дизайна на спалня, които не трябва да допускате


Аксесоари - по-малко за повече класа и стил!

Красивите аксесоари са сърцето на модерния декор. Декорацията е всичко, което ви заобикаля, затова й обърнете специално внимание и я подберете правилно.

  • Всичко в спалнята - от мебелите до завесите и украшенията трябва да си подхождат, за да подобрят облика и привлекателността на стаята. Едновременно с това обаче те също трябва да допринасят за създаване на елегантна, изискана, комфортна атмосфера в стаята.
  • Експериментирайте с високи стъклени вази и единично цвете (изкуствено или истинско).
  • Можете също така да окачите на стената красиво произведение на изкуството.
  • Огромните огледала с дебели и красиви рамки са чудесно допълнение към луксозната ви спалня.
  • Ако разполагате с плот или малка масичка, можете да поставите нежни декоративни елементи, задължително в бяло, черно, кафяво, бежово или златисто.
  • Не прекалявайте с цветовете, не се нуждаете от нищо друго освен от гореизброените цветове. Простотата е това, от което се нуждаете. 


Не пренебрегвайте гардеробите и шкафовете!

Прекрасна идея е в по-големите спални помещения да разполагате с място за съхранение – различни гардероби или малки шкафчета.

  • Наличието на специфично място за складиране за всеки предмет, като обувки, дрехи, козметика, книги и т.н., за да изглежда стаята по-организирана, е част от основните правила при декорирането на спалнята.
  • Заложете на красив гардероб в неутрални цветове или на шкафове, които да бъдат разположени симетрично в помещението. Изчистен и опростен дизайн е това, от което се нуждаете.

Спалните са категорично най-уютното местенце в един дом. От съществено значение е, когато преобразявате или освежавате облика на жилището си, да бъдете сигурни каква визия желаете да постигнете. Хубаво е да имате едно наум, че спалнята ви трябва да бъде както красива и стилна, така и добре организирана. Ние споделихме с вас няколко чудесни съвета за стилна, модерна и луксозна спалня. Използвайте тези идеи, за да вдъхнете живот на старата си спалня и да усетите разликата!

Ако пък имате нужда от професионална помощ, не се колебайте и се свържете със специалистите, регистрирани в сайта ни. Направете безплатна заявка за проект още сега. След 24 часа вече ще имате готови оферти, които да сравните и да изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта