4 цветови палитри за баня, които винаги ще са на мода

Публикувано на 08/11/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 10/11/2021 | Видяно 3 838 пъти

Баните могат да бъдат стаите, чиито ремонт и дизайн се превръщат в истинско предизвикателство. Обновяването на облика им не само може да се отрази на време и бюджета, но докато се извършва ремонта, стаята на пракатика е неизползваема. 

Именно затова ремонтът на банята е нещо, което не се случва особено често. И поради тази причина много хора се страхуват да експериментират с цвета й - какво ще стане, ако избраните цветове сега са актуални и пасват на стила ви, но след време са демоде? Тук ви показваме шест цветови комбинации, които винаги ще бъдат на мода. 

Ако имате нужда от допълнителни насоки и вдъхновение за това как да изглежда банята ви, по всяко време можете да се свържете със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Черно и бяло

Черно и бяло е вечната класика, става ли дума за цветови комбинации. Класическата цветова схема набира своята изключителна популярност през периода на Арт деко през 20-те и 30-те години на миналия век. 

В банята тези два цвята биха паснали идеално, ако ги пренесете върху плочките например. 

  • Смелите черно-бели геометрични фигури по пода и стените са издържали изпитанието на времето и са доказали своя универсален и непреходен стил.

  • Използвайте шахматни плочки в комбинация с огледала със сребърна рамка, за да създадете неповторим модерен облик с лек ретро щрих.

  • За да добавите по-закачлив елемент, добавете в интериора аксесоари в по-смели и ярки цветове като жълто, червено или лилаво.


Синьо, бяло и кафяво

Комбинацията между бяло, синьо и кафяво създава приятен баланс между традиционното и съвременното. Синият и белият цвят карат стаята да се изглежда по-нежна и ефирна. Кафявият пък добавя дълбочина. Затова него е добре да използвате като цвят на мивката или пък аксесоарите в банята.

  • Още един начин да внесете кафявото в интериора на банята е като изберете елементи от дърво или с дървен завършек.

  • Ако пък синьото не е вашият цвят, то лилавото и сивото също са добър вариант.

Вижте още: Кои са най-подходящите видове мивки за малка баня?


Бежово и бяло

Бежовите нюанси карат всяка баня да изглежда топла, уютна и приветлива. Бялото пък дава усещане за чистота и стил.

  • За да пренесете тази цветова комбинация и във вашата баня, то за основа използвайте един нюанс бежово и един кремаво бяло. След това наслоете с различни нюанси, за да създадете известно движение и дълбочина в помещението.
  • Използвайте цветен блок, за да подчертаете области като ваната и за да направите по-интересна и стилна. Важно е обаче да имате предвид, че смелите или ярки цветове не работят добре в тази по-приглушена, земна естетика.
  • Ако искате да “охладите” банята и кремавото не е вашият нюанс, използвайте бял цвят със сив подтон. Контрастирайте го с богат, топъл цвят на пода и добавете аксесоари, които да допринесат за цялостната естетика.


Различни нюанси на сивото

За да създадете изчистен и минималистичен облик на банята, използвайте различни нюанси на сивото, с които поддържате визуалния интерес в помещението си и да осигурите усещане за дълбочина и простор. Декорирайте като добавете малко свежи цветя или буйно растение в саксия. Така ще създадете красива, класическа среда.

  • За още по-модерен облик на банята използвайте мраморен гранитогрес. Сиво-бялата жилка на мрамора придава луксозен вид на всяка баня. 

  • Използвайте елементи със сив, черен или сребрист завършек, които да си пасват с цвета на мрамора.

  • За модерен, но същевременно традиционен интериор, опитайте да комбинирате топли и студени нюанси на сивото.

Цветът на банята е изключително важен за цялостния ѝ облик. Той определя и настроението и усещаето, които тя ще носи. Със сигурност обаче си заслужава да се инвестира в цветова схема, която ще остане непреходна във времето и винаги ще изглежда добре. Ако имате нужда от консултация или съвети как ще изглежда определен цвят във вашата баня, то се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани при нас. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта