Как да създадем функционална и стилна баня: Съвети за обзавеждане от Gaudi DS

Публикувано на 15/06/2023 от | Последна редакция на 26/06/2023 | Видяно 4 265 пъти

Уютната и елегантна баня е желание на всеки новодомец. Това е помещение, в което трябва да се чувствате комфортно, за това когато се заемате с обзавеждането му е важно да обърнете внимание не само на функционалността, но и на естетиката. Така несъмнено ще постигнете перфектния баланс. Внимание трябва да се обърне, както на мебелите, така и на цветовете, аранжировката, аксесоарите, светлината и цялостната организация на пространството, напомнят от Gaudi DS.


Насоки от Gaudi DS за постигането на функционалност и стил в банята

За да се постигне перфектно съчетание между стил и функционалност на това помещение, е много важно да се подберат подходящ дизайн, практични материали и качествени мебели. Ето малко съвети от Gaudi DS, които биха улеснили максимално този процес:

  1. Обзавеждане – при избора на мебели е много важно да прецените пространството и функциите, от които имате нужда. Инсталирането на вградени шкафове и рафтове може да осигури допълнително пространство за съхранение на козметика и аксесоари. Оптимизирайте разпределението на всичко необходимо, за да се осигури максимално удобство.

  2. Мивка и тоалетна – това са едни от основните елементи на всяка баня. Съчетайте ги в общ стил и се доверете на материали, които са издръжливи и лесни за поддръжка. Това може да бъде керамика, натурален камък и други. Ако не сте сигурни в избора си, посъветвайте се със специалист.

  3. Душ кабина или вана – това най-вече зависи от характеристиките на помещението. Ваната има нужда от повече пространство за инсталиране, така че ако го нямате, то по-добре е да използвате душ кабина. Тя може да е с плъзгащи врати, което би било практично решение в такава ситуация.

  4. Осветление и цветове – добрата светлина е ключов фактор за една приятна атмосфера, напомнят от Gaudi DS. Използвайте комбинация от основно и акцентно осветление. Можете да добавите лампи към огледалата за функционалност. Подберете свежи цветове, които да придадат усещане за простор.

Следвайки тези съвети, няма да ви е никак трудно да обзаведете перфектната баня, казват от Gaudi DS. Мислете най-вече за личният си вкус и удобство на експлоатация.


С какви аксесоари да допълните обзавеждането?

Аксесоарите са акцента и духа на всяко помещение, а в банята има няколко задължителни. Изберете ги в сходен стил с цялостното обзавеждане. Подберете стилна тоалетна четка, като можете да я съчетаете в сходен цвят с капака на самата тоалетна. Добавете дозатори за сапун и държачи за кърпи, които да се вписват в обстановката. За повече уют, можете да използвате декоративни растения и предмети, които ще придадат индивидуалност.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта