Вдъхновяващи идеи за банята - 4 дизайнерски проекта

Публикувано на 26/04/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/04/2023 | Видяно 7 051 пъти

Банята отдавна се е превърнала от функционално помещение в органична част на жилището, където дизайнерите творят с голяма доза ентусиазъм. През последните години банята се превърна и в място, където можем да се оттеглим, да останем насаме със себе си и да отдъхнем от безкрайните видео разговори и делови срещи.  

Ето защо тенденцията да се превърне тази стая в удобно и красиво жилищно пространство нараства. И дизайнерите активно работят, за да превърнат нашите бани в оригинални и пълноценни зони за отдих. 

Предлагаме ви 4 дизайнерски проекта, които да ви вдъхновят с оригиналните си идеи.


Великолепие и бял мрамор

Когато става дума за обзавеждане на банята има много фактори, които трябва да се вземат предвид, такива като функционалност, дизайн, бюджет и личен вкус. Но има един материал, който може да задоволи всички тези изисквания и да постигне наистина великолепни резултати - мраморът. Мраморът е материал с древна история, който се използва за създаване дори на произведения на изкуството. Той е изключително здрав, устойчив на влага и топлина и има уникална текстура и цветове. 

За този проект дизайнерите създават светъл, почти бял интериор, чийто ефект влияе чрез различните нюанси. Като стилово решение са избрани ар-деко мотиви, но в много модерен вариант. Стилът се проявява по-скоро в цвят, текстури и настроение. За основната баня са използвани мрамор и оникс за пода и стените. Повечето от артикулите са направени по поръчка според скиците на самите интериорен дизайнери, така че ако искате да повторите този впечатляващ проект ще е необходимо да направите същото. 

В това отношение съдействие може да потърсите сред опитните майстори в този списък, а самия проект може да заявите напълно безплатно тук


Ар-деко

Ар-деко е един от най-въздействащите стилове на изминалия век и все още продължава да вдъхновява интериорните дизайнери.  

За интериора на тази баня е решено да се използва стила ар-деко - изискан и луксозен. И както се вижда, банята мигновено впечатлява с изразителността на декора. Стените са украсени с витражи, в които се виждат исторически мотиви от онази епоха. В основата е бяло матирано стъкло с изобразени върху него цветни мотиви, преливащи се един в други и създаващи обща завладяваща хармония.  

Заедно с мозайката от муранско стъкло с аметистов оттенък, витражите създават наистина специална атмосфера. Лаконичната вана и огледалните мебели допълват интериора, без да изместват акцентите от основната декорация на стаята.  

За да внесете този тил в своята баня заложете на гланцови повърхности и задължително рисувано или цветно стъкло. Към това добавете някои от характерните декоративни елементи на стила ар-деко - извитите ластари и флоралните мотиви. 


Еко стил в банята

Днес все повече се стремим да живеем в унисон с природата и търсим начини да я внесем и в домовете си. Еко стилът в интериора е един от най-търсените и той неминуемо намира своето проявление и в интериора на банята. 

За този проект е използван естествен камък в декорацията на стените в банята. Характерът на интериора се определя от архитектурата с панорамен прозорец, от който се разкрива зашеметяваща гледка. Ваната е също от естествен материал, в случая дърво, което допълва визията 

Ако искате да имате баня, която е не само красива и функционална, но е и с грижа към околната среда, можете да изберете еко стил за дизайна й. Използвайте повече природни и възобновяеми материали, енергоспестяващи технологии и цветове, които създават усещане за свежест и хармония. 


Модерен минимализъм

Съвременните домове често се декорират в изчистени и минималистични стилове, които имат балансиращо и успокояващо въздействие с правите си линии и отсъствието на твърде много елементи.  

В този проект интериора в банята е решен с помощта на ясна геометрия, богата и в същото време сдържана цветова палитра, както и красивият мрамор, чийто рисунък наподобява сянката на листата на дърво в слънчев ден и с това създава неповторимо настроение. 

За да повторите този дизайн потърсете впечатляващ материал за пода и стените с дълбок, завладяващ цвят и се придържайте към правите и лаконични линии на останалите елементи, за да запазите баланса на стила. 

Когато създавате интериор, практичността сама по себе си не е достатъчна дори в такива утилитарни стаи като банята. Дизайнът и декоративните техники все повече играят ключова роля и в това пространство. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта