Кои са най-подходящите видове мивки за малка баня?

Публикувано на 07/10/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 17/10/2019 | Видяно 2 551 пъти

В идеалния свят парите щяха да растат по дърветата, а всички бани щяха да бъдат огромни. В реалния свят обаче много от нас трябва да намерят начини да увеличат пространството в малките си бани, без да харчим много пари за цялостен ремонт. А една от зоните, в които можете да намерите онези решаващи допълнителни сантиметри, е тази около мивката.

С малко повече творческо мислене можете да направите добър избор за стила мивка, вида инсталация, най-подходящото тяло за вашето помещение и най-практичния шкаф за вашите вещи. Вземайки под внимание тези малки детайли, можете да превърнете една тясна баня в приятно и просторно кътче.  За да ви ориентираме в избора на мивка, тук ви показваме няколко малки идеи, които ще изиграят голяма роля при следващия ремонт на банята. А за да бъде ремонтът ви качествен и изпълнен според най-високите стандарти, потърсете опитните специалисти в нашата платформа.

 


Мивка, монтирана на стената

Често срещаните тенденции през 40-те и 50-те години - монтираната на стената мивка и водопроводни тръби също прикачени към стената, освобождават куп пространство на пода под тях. Това е чудесен избор за баня в ретро или винтидж стил, където откритите тръби са неразделна част от цялостната дизайнерска палитра.

  • Стенните мивки се предлагат с ширина от 30 до 100 сантиметра, с дълбочина от 10 до 50 сантиметра. 
  • Към допълнителното пространство, което предоставят, от този вид мивки ще получите и гъвкавостта да изберете на какво ниво височина да ги поставите.  
  • За да компенсирате липсата на шкафове за съхранение под мивката, заложете на шкафове и рафтове, инсталирани по стените около нея. Друга интересна и практична идея е да използвате и кошници, поставени на пода. Те са идеали за съхранение на кърпи.

Вижте още: 5 начина да внесете тъмни цветове в банята си


Мивка на пиедестал

Благодарение на добрия си външен вид и умело прикритият водопровод, мивката на пиедестал е класически вариант, който спестява площ в банята. Легенът й също е прикрепен към стената, но едновременно с това се опира на поставения на пода пиедестал. Според експерти, инсталирането на мивка на пиедестал може да бъде малко предизвикателство. Това е така, тъй като ще трябва да поставите водопровод вътре в пиедестала, а също така да използвате точни измервания, за да съответствате стената с точната височина на пиедестала.

  • Разбира се, ще се наложи да се откажете от място за съхранение под мивката, но въпреки това варианти не липсват. Вдлъбнатите шкафове и рафтове могат да компенсират част изгубеното пространство.
  • А за наистина малко помещение може да помислите и за инсталацията на ъглова мивка. Тя не само е изключително функционална, но и добавя огромна доза чар във всяка баня. 


Конзолна мивка

Ако се нуждаете от допълнителното пространство и място, където да поставите малки предмети, то конзолната мивка може да се окаже най-добрият вариант за вас. Този вид мивка е деликатен компромис между нулевото място за съхранение и добрия облик на банята. 

  • Конзолната мивка се монтира към стената, но също така се поддържа от две до четири тънки крачета.
  • С насрещно пространство около мивката и опция за рафт за допълнително съхранение отдолу, тази компактна мивка предлага най-доброто.
  • Дори и по-дребните модели могат да придадат на малката ви баня илюзията за въздух и пространство.

Вижте още: 6 практични идеи за малка баня


Мивка с шкаф

Ако вашата баня е метър и половина на метър и половина, може би вече сте установили, че трудно може да намерите излишни сантиметри, в които да монтирате и шкаф, и мивка. Добрата новина обаче е, че има много дребни и тесни мивки, които предлагат както стил, така и изненадващо много място за съхранение. На пазара има и редица ъглови мивки, които заемат още по-малко място.

  • И докато стандартните мивки с инсталирано под тях шкафове варират между 40 и 50 сантиметра, има и по-дребни модели, които са около 30 сантиметра. 

Всепризнат факт е, че малката баня е колкото кокетна, толкова и трудна за проектиране и декорация. Това обаче не трябва да бъде пречка пред вас и желанията ви за красиво, просторно и стилно пространство. В това ще ви уверят и интериорните дизайнери в сайта ни. За да се консултирате с тях, направете безплатна заявка за проект още сега, а до 24 часа вече ще имате готови оферти. Имате възможността да ги сравните и да изберете тази, която най-много отговоря на вашите потребности.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта