Стилна баня в цвят мента

Публикувано на 14/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 17/09/2019 | Видяно 3 261 пъти

Цветът мента е много модерен в интериора. Има различни нюанси – класически, който е по-ярък; мента с мляко – светъл и нежен. Съчетава се перфектно с много други нюанси и създава интересни и необикновени комбинации. Можете да обзаведете всяко помещение от дома си с елементи в подобни десени. Тук обаче ще ви предложим няколко идеи как да внесете ментова свежест в дизайна на вашата баня. Няма как да не се влюбите в този цвят. Веднъж паднете ли в неговия плен, след това няма никакво измъкване. Красота, стил, класа, чистота - това ще ви даде той! А вие само трябва да му дадете шанс да се настани във вашата баня. В случай, че имате нужда от професионална помощ, може да се допитате до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, които ще ви помогнат в правилното съчетаване. 


Заложете на модерна комбинация от цвят мента и сиво

Сивото изглежда стилно и също има много оттенъци, които създават изискани комбинации в интериорния дизайн.

  • Ако искате по-светла баня, боядисайте стените в светло сиво и съчетайте със завеси в цвят мента. Те могат да бъдат с различни шарки – листенца, рибки, геометрични фигури – каквото вие харесвате.
  • Друг вариант е да монтирате шкафчета или лавици в ментово. Наредете сгънати хавлии в същата цветова гама – всичко може да се превърне в декорация на едно помещение.
  • Разменете цветовете – нека стените са в мента, а шкафчетата в графит. В модерния интериор този оттенък на сивото е често използван и като цвят на моноблока, ваната, мивката.


Заложете на модерна комбинация от цвят мента и сиво

Сивото изглежда стилно и също има много разновидности, които създават изискани комбинации в интериорния дизайн.

  • Ако искате по-светла баня, боядисайте стените в светло сиво и съчетайте със завеси в цвят мента. Те могат да бъдат с различни шарки – листенца, рибки, геометрични фигури – каквото вие харесвате.
  • Друг вариант е да монтирате шкафчета в ментово. Наредете сгънати хавлии в същата цветова гама – всичко може да се превърне в декорация на едно помещение.
  • Разменете цветовете – нека стените са в мента, а шкафчетата в графит. В модерния интериор този оттенък на сивото е често използван и като цвят на моноблока, ваната, мивката.

Вижте още: 9 различни стила за интериора на банята


Златно в декора за блестящ ефект

Ако сте любители на лукса, то това предложение е точно за вас. Златният цвят определено е очарователен, но ако прекалите с него, рискувате да получите по-скоро кич в интериора. Именно затова е добре той да бъде по-скоро акцент в обзавеждането на банята ви.

Златното се съчетава много добре с ментата. Ако използвате мента с мляко за основен, може да допълните интериора с огледало със златни елементи. Също така удачен вариант е да боядисате едната стена в ментово, а другата да украсите с бели тапети със златисти нюанси или апликации. Получава се много нежна и стилна комбинация. Ако все пак държите на разкоша, заложете на златист полилей. Той определено ще бъде впечатляващият акцент в помещението.

И не забравяйте, че каквото и да изберете, то трябва да бъде подходящо за условията на влага в банята.


Корал и мента за лятно настроение

Едва ли има някой, който да не иска да задържи топлите месеци възможно най-дълго. Въпреки че това не се получава, колкото и да го желаете, можете да направите така, че да се радвате на лятна атмосфера и вкъщи, когато жегата отдавна си е отишла.

  • Кораловият цвят е изключително приятен, свеж и ярък, точно каквото ви е нужно, за да се наслаждавате на лятно настроение у дома. В съчетание с цвят мента се създава оригинална комбинация, която можете да приложите в своята баня.
  • Семпли картини в коралово – може да бъде в такъв цвят само рамката, но и самото платно.
  • Пътечка в коралово и бяло, кърпи, хавлии – нека цветът бъде акцент в стаята, а нежната мента да бъде фон.
  • Морски украшения – коралова купа с мидички, ваза с цветя, морска звезда. Наредете ги около огледалото, върху шкафовете, дори и на пода.  

Виж още: Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки


Експериментирайте с различни шарки

Шарените и цветни плочки в момента са много актуални. Можете да избирате къде да ги наредите, дали на пода, или едната стена да бъде облепена с тях. Хубавото, е че в тях са съчетани всякакви цветове, форми и мотиви и изглеждат приятно комбинирани с багрите на ментово в банята ви.

Ако тази идея не ви допада, можете да смените фокуса в помещението от цветните плочки към завеси и пътеки в различни нюанси и шарки. Разбира се, ментовото е достатъчно ефектен цвят дори и без съчетание с други, но за любителите на многоцветното обзавеждане тези предложения биха били полезни. 


Да разчупим семплия бял цвят

Бялото е класиката сред всички останали цветове. Никога няма да сгрешите с него.Трудно бихте го комбинирали неподходящо, защото той се съчетава с всичко. Много елегантно изглежда с нежен цвят, какъвто е ментата. Тази симбиоза бързо превръща традиционния интериор във впечатляващ. Направете обзавеждането за баня в бяло, а ментовото нека бъде акцент. Тези два цвята притежават способността да превърнат помещението в истински шедьовър в дъх на летни дни.

  • В интериорния дизайн трите основни цвята в едно помещение се разпределят по определен начин. Има преобладаващ, допълнителен и акцентен цвят. Нека белият бъде преобладаващ.
  • Може обзавеждането за баня да бъде в този цвят. Ментова свежест внесете чрез завеси или пътеки
  • Използвайте златни елементи за декорация - златисто огледало или картина. 

Всичко зависи от вашия вкус. Изберете си най-подходящата за вас идея и я реализирайте така, както ви харесва. Добавете индивидуален стил, шипка творчество и доза вдъхновения и се радвайте на прекрасната си баня. Ако имате нужда от професионална помощ или съвет, по всяко време може да се допитате до доказаните професионалисти в ремонтите на баня, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект, сравнете офертите, които ще получите, и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта