Разграничете отделните зони в апартамента

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 853 пъти

На пръв поглед може би концепцията за помещение с отворен план изглежда като най-доброто решение за декорация и обзавеждане на  апартамент с малка площ. Да, отначало това може да е една наистина практична и приложима идея, но с течение на времето липсата на ясни граници на отделните зони в помещението, може да доведе до огромни проблеми и обърквания. Какво трябва да направите?

  • Направете всичко възможно да обособите отделни зони в основното пространство и да дадете на всяка зона определена цел. 
  • Поставете закачалките за якета и шкафчетата за обувки до вратата, за да създадете удобно и практично антре. 
  • Поставете барплот между кухнята и трапезарията и всекидневната. Така ще си помогнете за по-лесната работа и сервиране в кухненското пространство и ще си обособите допълнително място за съхранение на вещи.
  • Ако леглото ви също е в общото помещение, обърнете дивана си до подножието му, за да привлечете мигновено погледа в хола. 
  • Ако имате конкретно хоби или сте почитатели на някакъв вид изкуство или занимание, не се притеснявайте именно тези ваши интереси да играят ключова роля в очертаването на границите в жилището. Например чудесен вариант са високите растения. Можете също да вкарате в декора си всичко, което смятате, че ще отрази стила ви и ще изпълни задачата, за която е предназначено.

Свързано:

5 важни правила за обзавеждане на малък апартамент