Заложете на цветова палитра в светли нюанси

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 869 пъти

Както знаете, наситените, тъмни цветове имат свойството да правят така, че пространствата да изглеждат визуално по-малки. За сметка на това пък, светлите нюанси създават точно обратната илюзия - пространството изглежда по-голямо. Затова, когато избирате цветова палитра за малкото си жилище, се опитайте да спрете на такава, която ще е от полза на интериора ви.

  • Когато търсите най-подходящата цветова схема, се съсредоточете върху използването на три цвята. Два от тях е хубаво да бъдат в светли, ярки нюанси. Те трябва да присъстват в по-голямата част от пространството. След това добавете един по-тъмен цвят за акцент. Така ще си осигурите повече визуален интерес в помещението и ще добавите интериорна закачка. 
  • Ако пък за вас е невъзможно да живеете в апартамент, в който наличието на по-смел цвят е почти никакво, не се притеснявайте. Вариант за вас е да компенсирате с цвета на мебелите. Изберете един акцентен, дързък цвят и купете всички мебели, предназначени за дадената зона в същия нюанс. Хубаво е обаче да ограничите акцентния цвят, като го използвате само в една част от апартамента. Твърде многото различни цветове в малкото пространство могат да създадат неприятен ефект и да предизвикат по-кичозен вид.

Свързано:

Идеи за мебели 5 важни правила за обзавеждане на малък апартамент