Фактор “Време”

Последна редакция на 27/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 427 пъти

Времето е другият фактор, който е не по-малко важен от цената. Правилното разпределение на времето ще повлияе на цялостния ремонт и неговото качествено изпълнение.

  1. Само някой, който не е чакал пред гумаджия в разгара на сезона на смяна на гумите, не знае колко време може да отнеме това! На практика чакането може да продължи с часове, а самата смяна се случва за около 30 минути. Отделно обаче не трябва да забравяте, че ще ви е необходимо и някакво време, за да стигнете до сервиза (ако разбира се, нямате страхотния късмет гумаджията да ви е съсед).  Важно е да отбележим, че намирането на добър професионалист в разгара на сезона е доста сложна задача. С идването на пролетта хората масова сменяват зимните си гуми с летни. Поради този факт често добрите гумаджии са доста заети, а графиците им са запълнени със седмици напред. Целият процес по намиране на свободен професионалист, чакане на опашка и самата смяна може да ви отнеме около 3-4 часа, а дори при запазен час радяко се случва процедурата да отнеме по-малко от 60 минути. Разбира се, винаги имате алтернатива с по-експресна смяна на гумите в по-малките населени места.
  2. Доста по-бърз вариант е сами да смените гумите си. Освен това по този начин няма да сте обвързани с чужди графици, а само и единствено с времето, което е удобно за вас.
  • Това е сравнително бърза и лесна за изпълнение задача, независимо дали сте начинаещ или пък имате опит. Ако решите да заложите на този вариант, веднага пестите няколко часа от чакане и търсене на свободен гумаджия.
  • За закупуването на необходимите инструменти, е хубаво да предвидите около час, най-много - два. В този времеви диапазон е включен както транспортът от и до магазина, така и самото намиране и купуване на инструментите.
  • След като сте си ги набавили, идва същинската част, а именно смяната на гумите. При липса на предишен опит за тази задача е добре да предвидите от два до три часа на автомобил. Хубаво е да обърнем внимание на това, че в този времеви период са включени абсолютно всички етапи на работа-  предварителна подготовка, монтаж, демонтаж.За максимално бърза, лека и качествена работа, обърнете специално внимание на машините и инструментите, с които ще изберете да работите. Подробни указания за това как да смените гумите си сами може да намерите в наръчника: Можем ли сами да сменим гумите си?

Свързано:

Сравнение на цени - колко струва сами да сменим гумите на колата си и да се доверим на гумаджия