Винтидж градина за вилата ви

Последна редакция на 23/04/2024 от Иван Динев
Източник | Видяно 732 пъти

За винтидж градините собствениците използват различни стари мебели и предмети, като им дават нов живот, без излишно харчене на пари в тяхната реставрация. Хубавото при този стил е, че често по разпродажби може да намерите стари мебели на ниски цени, от които да се възползвате и да създадете желаната от вас градинска атмосфера за скромна сума.

  • Растенията използвани във винтидж градините са храстовидни и намират своето място в грижливо посадени метални пособия, глинени саксии или градински легла.
  • Могат да бъдат използвани стари декори от вкъщи, като килими, черги, възглавнички и декорации, които да допринасят за атмосфера.
  • Мебелите са стари с естествено захабена боя, а ако са метални те могат да имат и малко ръжда (добре е ръждата да бъде лакирана за да не разпространява).

В случай, че не разполагате с такива мебели, можете да състарите вашите мебели с помощта на шкурка (фина и едра), но имайте предвид, че се вдига прах при шкуренето. Ако решите да боядисвате в друг цвят, се постарайте да приберете мебелите на закрито, за да не полепне прах по тях. Използвайте грунд и боя на водна основа, след което използвайте лак за мебели (препоръчително е да се използва лак с матов ефект).

Виж повече: Как да постигнем провансалски полъх в градината

Свързано:

Идеи за градина 4 уникални стила за вашата градина