Минималистична градина за индустриалния стил

Последна редакция на 19/04/2024 от Иван Динев
Източник | Видяно 739 пъти

На пръв поглед минималистичните градини доста се доближават до модерните, но се характеризират с това, че не изискват много грижа. Основната разлика е, че в минималистичните градини се залага на изчистения дизайн. 

  • В този стил градини преобладават изкуствените тревни настилки, защото не изискват много грижа, а в същото време изглеждат чудесно.
  • Не рядко се срещат и чакълени настилки, като е добре те да бъдат обградени от бордюр или друг вид заграждение. Така се създава по-естествен вид и контраст в градината.
  • Често са използвани бетонни повдигнати легла, където са посадни старателно декоративни растения и дръвчета.
  • Едно от основните неща за минималистичните градини е, че не са богато озеленени. Използват се грижовно поддържани храстовидни растения, кактуси, палми в по-малки размери или бонсай. Така се създава чувство за изтънченост и минимализъм.

В случай, че сте се вдъхновили от нашите предложения, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти по озеленяване. За целта може да направите безплатна заявка за проект, да разгледате профилите на кандидатите и да се запознаете с оставените за тях оценки от предишните им клиенти. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните.

Свързано:

Идеи за градина 4 уникални стила за вашата градина