Завладяващата магия на въдушните цветя с кокедама

Последна редакция на 19/04/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 546 пъти

Сигурно сте си мислели, че тези красиви въздушни цветя и артистични зелени топки могат да се открият само в японските филми и изисканите цветарски магазини? Грешите – можете да си направите кокедама и вие и то в няколко прости стъпки.

Кокедама е старо японско изкуство за отглеждане на цветя без саксии, което намира все по-широко приложение в декорацията на дома. При него, коренът на цветето се обвива в зелен мъх, който играе ролята на саксия. Кокедама може да се направи както висяща, така и да се прикрепи към поставка или керемида, като и в двата случая долната част на растението се вижда с просто око, което само по себе си формира впечатляващ декор.

Кокедама е древно японско изкуство, което е исторически свързано с практиките на бонсай. То преживява значителен възход като съвременен начин за декорация на дома и вече е изключително популярнао и в западната култура. Често, кокедама се нарича още „бонсаят на бедните“.

Ако имате нужда от вдъхновение и помощ за изработване на кокедама, не се колебайте да потърсите майсторите озеленители, регистрирани в платформата на MaistorPlus.

Свързано:

Идеи за градина Завладяващата магия на въдушните цветя с кокедама