Стъпка 5: Намерете място в декора на дома

Последна редакция на 16/04/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 593 пъти

След като приключите и с този етап, вече спокойно може да потърсите новото място на кокедамата в дома ви.

  • Макар и да обича светлината, с което може да използвате прозореца, желателно е топката да мъх да не е разположена под прякото действие на слънцето, поради опасност от прекомерно изсушаване.
  • Независимо от това, предпочитанията към светлината се определят от изискванията на самото растение.
  • Най-важният фактор за поддръжката на кокедамата е поливането, което е най-добре да се извършва чрез натопяване в контейнер с вода за около 5-15 минути. Преди да върнете кокедамата на мястото, изцедете добре течащата вода. Допълнително може да използвате и спрей за вода, но поливният ефект ще бъде доста по-слаб.
  • От съществено значение за правилното развитие на кокедамата е влажността на въздуха. Резкият спад на този показател може да бъде критичен. Затова овлажнявайте въздуха на стаята, в която сте поставили кокедамата.
  • По ваше желание, можете допълнително да аранжирате кокедамата с поставка по ваш избор.

Независимо че са може би едни от най-атрактивните и живописни цветя, кокедамите не се характеризират с дълъг живот. Най-успешно развиващите се растения имат живот около 2 години. За да осигурите този период на живот обаче, потърсете съветите на специалистите озеленители, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която максимално удовлетворява вашите идеи, представи и възможности.

Свързано:

Идеи за градина Завладяващата магия на въдушните цветя с кокедама