Изберете си мултифункционална маса

Последна редакция на 29/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 714 пъти

Недейте да се опитвате да наблъскате колкото се може повече мебели в малкото пространство, с което разполагате. Резултатът ще бъде един претъпкан дом, в който дори няма да имате желание да се задържате, защото ще се чувствате задушени.

  • Масата е една от основните и най-важни мебели в къщата. Съществуват различни видове като висока кухненска, ниска холна, друга за писане и т.н. Забравете за всичко това.
  • Реално не се нуждаете от нищо повече от една маса, на която ще можете да се храните, да пиете кафе, да пишете, да поставяте, каквото си пожелаете. Затова най-оптималният вариант е да си вземете разтегателна маса. Ако разполага и с шкафове и чекмеджета, още по-добре. 

Вижте още: 6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството

Свързано:

Идеи за мебели Оптимални интериорни решения за малки апартаменти

На колажа виждате няколко примера за мултифункционална маса. В средата е показан един от най-оптималните варианти. Това е сравнително ниска маса, която бихте могли да вържете към дивана си. В малките апартаменти обикновено това е и масата за хранене. Интересното в случая е, че тя е проектирана да се разгъва по един сравнително нестандартен начин. След като горната плоскост се прихлъзне, се появява втора половина, която може да служи за удължение на масата, като капак на голям шкаф, а от другата страна се появява и рафтче. Ако ви дойдат гости, няма да има причина за притеснение. Долу вдясно е показана обикновена висока кухненска маса, която и се разтяга. Над нея виждате подобна на средната, но без възможност за удължаване. Долу вляво е показан пример, при който ниската холна маса може да стане и по-висока - подходяща за хранене. А над нея и един вариант за по-нестандартно настроените - маса с вграден билярд. Прихлъзвате горната плоскост и отдолу се появява скритият билярд. Ако махнете топките, бихте могли да използвате и разширението като обикновена маса.