Отделете спалня във всекидневната

Последна редакция на 29/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 343 пъти

Ако живеете в малък апартамент, със сигурност ви се налага да съчетаете кухнята и всекидневната или всекидневната и спалнята си. Или и трите взети заедно.

За някои хора не е проблем и да спят на дивана. Но други не само искат отделно легло, но и търсят уединение.

  • Един от вариантите е да изградите стена в средата на помещението с гипскартон. Но това е равносилно на основен ремонт.
  • Друга алтернатива е да поставите секция по средата на стаята. По този начин задната й част ще се явява стена на "спалнята" ви.
  • А един от най-лесните и икономични начини е просто да заградите леглото си със завеси.

Свързано:

Декорация за стена Оптимални интериорни решения за малки апартаменти

На изображението са показани няколко различни интериора, при които спалня и всекидневна са съчетани. Нека, първо, обърнем внимание на средния вариант. При него по средата на помещението е изградена колона с гипскартон. Тя служи за ъгъл на спалнята. Леглото е обградено отвсякъде със завеси. А на колоната и от двете страни са поставени еднакви лампи, за да има достатъчно светлина и в двете "стаи". Подобен е случаят и долу вдясно. Над него виждате вариант без изградени гиспкартонови елементи. На тавана са поставени корнизи за пердетата, с които се постига уединението. На повечето места леглото е поставено в ъгъл, но на изображеието горе вляво виждате, че може да е, където си пожелаете. Интересен е и вариантът горе вдясно. При него завеса е прокарана по цялата ширина в средата на помещението. По този начин се образува по-голямо пространство, което да играе ролята на спалня. Интересното в случая е, че така прозорци остават и от двете страни, което не би се случило, ако беше сложена по дължината на помещението. Но в другия случай бихте могли да изградите цяла стена от гипскартон - двата й края трябва да опират в стени, а не в прозорци. Една стилна идея представя и изображението долу вляво. Проблемът тук е, че завесите са прозрачни, но затова пък са доста ефектни.