Създайте фокус на вниманието

Последна редакция на 24/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 915 пъти

Когато влезете в помещението и срещу вас виждате прозорци или специфична архитектурна форма в конструкцията, то това е фокусната точка на стаята. Тя създава усещането за по-дълбоко пространство. Но ако я няма, то вие лесно бихте могли да я създадете.

  • За целта може да послужи красива, оригинална, стилна картина.
  • Друг вариант е един нестандартен и грабващ вниманието часовник.
  • Добра алтернатива са и стенните скулптури.
  • Фототапети, интересни осветителни тела и всякакви други произведения на изкуството - възможностите са много.

А когато сте поставили фокуса си на внимание, много важно е да подредите останалите си мебели и декоративни елементи спрямо него. Нищо не бива да отнема първоначалното внимание от тази така специална точка. По този начин ще се сдобиете с една стилна и хармонична стая, в която няма да се чувствате притиснати от четирите стени.

Вижте още: 4 лесни идеи за декорация на малко помещение с отворен план

Свързано:

Декорация за стена Оптимални интериорни решения за малки апартаменти

На колажа виждате множество разнообразни варианти с потенциала да се превърнат във фокусна точка на някое помещение. В горния ляв ъгъл е показан е един наистина оригинален и привличащ погледа часовник. Той е съставен от отделни елементи, като всеки от тях е трябвало да бъде монтиран. Други по-семпли варианти за часовници са показани под него и горе вдясно. По средата на колажа виждате и пример със зъбни колела, а малко по-долу - електронен часовник, който изписва и датата. Възможностите са много, така че със сигурност ще откриете алтернатива, която да отговаря на стила и бюджета ви. Този вариант е и практичен, защото никога не бихте губили представа за времето. В долния ляв ъгъл е представен и вариантът със стенна скулптура. В случая това е голямо декоративно дърво. Твърде смел, но показателен пример за действието на фокуса на внимание. По семпъл е вариантът представен малко над него. Тук основна роля играят пъстрите цветове. Подобен е случаят и при картините, които виждате. Всичко показано на цялостното изображение представлява произведение на изкуството. Така че, на който и вариант да се спрете, ще внесете артистична нотка в дома си. А изкуството радва както очите, така и душата.