Светлината трябва да е навсякъде

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 940 пъти

Светлината е изключително важна за всеки момент от ежедневието ни. Без нея не бихме могли да вършим почти нищо. А ако е недостатъчна, това бързо може да се превърне в причина за главоболие и проблеми с очите.

  • При едностайните апартаменти и студиата често се появява един голям проблем - светлината трудно достига до всички части на помещението. Ако разделите стаята със стена, то прозорците ще останат само в едната част. Това би могло да се реши с остъкляване на преградата, но така се губи уединението.
  • Дори и да няма стена, светлината, която достига до най-отдалечения край спрямо прозорците, е в намалено количество. А вечер една лампа не би могла по никакъв начин да освети добре всяко кътче от жилището ви.
  • Решението е да разположите множество осветителни тела из апартамента си. Някое от тях дори би могло да се превърне във отличен фокус на вниманието.

След като прочетохте кратките ни съвети и имаре нужда и от професионално съдействие за реализацията им, то не се колебайте, а потърсете интериорните дизайнери, които са регистрирани в сайта ни. За целта само трябва да направите заявка за проект, която е напълно безплатна и не е със задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да вземете най-правилното решение.

 

Свързано:

Идеи за осветление за дома Оптимални интериорни решения за малки апартаменти

На колажа виждате няколко разнообразни варианта за осветяване. Ако спалнята ви е отделена по някакъв начин от останалата част от пространството - например със завеси, чудесен вариант е да поставите стенни лампи над леглото. Така пестите мястото, което би ви било необходимо за нощно шкафче с лампа или дори за такава на стойка. Под този пример е показан случай, при който две еднакви стоящи лампи са поставени от двете страни на дивана. Обърнете внимание и на огромния прозорец. Тук светлина трудно ще липсва. Вдясно от това изображение виждате помещение с множество висящи от тавана еднакви лампи. Интересен е вторият пример от дясно наляво горе. Това е таванско помещение, чиито таван е остъклен. Освен това са поставени и множество лампи за тъмните часове в денонощието. Отличното осветление е напълно подсигурено. От двете страни на тази снимка са показани други варианти с различни по вид осветителни тела.