Стъпка 5: Поставете желания от вас финиш

Последна редакция на 19/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 236 пъти

Ако сте изпълнили всички стъпки до момента, значи вече разполагате с добре подготвена, изчистена от мръсотия и перфектно изшлайфана повърхност на шкаф. Сега предстои моментът, в който трябва да изберете към какъв облик се стремите. А ето и какви са опциите:

  • Ако търсите по-естествен, дървесен вид на шкафа, то тогава заложете само на лак за дърво. За да нанесете избрания от вас финиш са ви нужни лак и четка, с която да го разнесете по повърхността на шкафа. Процедурата е лесна - потапяте четката в течността, след това прецизно нанасяте. Предимство на лакa е, че се предлага в много разновидности и цветови нюанси, така че можете да изберете този, който ви допада най-много. След като вече сте го нанесли, е нужно да изчакате да изсъхне. Това ще ви отнеме най-много 10 часа.
  • Ако искате да промените цвета на шкафа, то тогава заложете на боя за дърво. Процедурата по нанасяне на боята е идентична с тази по нанасяне на лак. В случая обаче, вместо четка, можете да използвате валяк. Разбира се, изборът кой от двата инструмента да изберете зависи изцяло от вас и облика, към който се стремите. А за да бъде крайният резултат красив и стилен, след нанасяне на първия слой боя, нанесете още един. След това изчакайте да изсъхне.

Ето, че мисията по реновиране на стария шкаф е изпълнена. След като сте се уверили колко бърз и лесен за изпълнение е този “Направи си сам” проект, вероятно вече сте мотивирани да го приложите и във вашия дом.

Вижте още: Сравнение на цени - сами да реновираме старите мебели или да купим нови?

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Можем ли сами да реновираме стария шкаф?