Допълнителни съвети

Последна редакция на 19/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 670 пъти

Реновирането на стара мебел определено е лесно и много приятно начинание. А още по-приятна задача би била декорацията му. Как можете да я създадете?

  • Декупаж. С помощта на тази техника можете да декорирате абсолютно всяка една повърхност - от шкаф, през стена, до декоративно бурканче. Думата „декупаж“ от френски може да бъде преведена като „изрязвам“, а техниката се състои в поставянето на различни хартиени апликации върху предмети и повърхности и лакирането им. Декупажът не е нито труден, нито лесен, но гарантирано - много интересен.
  • Рисунки. Ако ви бива в рисуването, можете да вдъхнете свежест и пъстрота на любимия шкаф. По този начин не само ще има частичка от вас във вашето лично кътче, а и ще бъдете сигурни, че крайният резултат ще ви допадне и ще е в унисон с жилището ви.
  • Самозалепващо фолио. Достъпен, ефектен и лесен за прилагане начин да декорирате шкафа си е именно с фолио. Така ще поддържате интериора си в крак с тенденциите, без да е необходимо да влагате много разходи и време.

В крайна сметка, без значение кой вариант ще изберете, насладата от добре свършената работа ще е налице. А ако сте изпълнили всички стъпки до момента, вече спокойно можете да си отдъхнете и да се насладите на уникалния шкаф, който сте създали.

Свързано:

Идеи за мебели Можем ли сами да реновираме стария шкаф?