Предимства на под от епоксидна смола

Последна редакция на 28/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 419 пъти

Подовете от епоксидни смоли са много гладки, предоставят чудесна основа за допълнителна декорация на интериора. Също така могат да бъдат изработени в най-разнообрани цветове. Те са много устойчиви и издържливи във времето. 

  • Монолитната повърхност е водоустойчива, което я прави много лесна за почистване и поддръжка, също така няма фуги или пукнатини, в които да се събира мръсотия. Този вид подове са много издържливи.
  • Поради факта, че са създадени за промишлени помещения, те имат висока устойчивост срещу надрасквания, удари, както и химическа агресия.
  • Всички тези характеристики правят подовете от смола изключително подходящи за дома, особено при наличие на деца, домашни животни или ако в помещението често се внася замърсяване отвън.

Свързано:

Декорация за стена Подове от епоксидни смоли

Продължаваме нашето пътуване из магията на подовете от епоксидни смоли с този много красив и интересен интериор на спалня, комбинирана с работно място. Акцентът, който искаме да подчертаем и да привлечем вниманието ви тук, разбира се, е подът. Той е направен от епоксидна смола и предоставя чудесна основа за интересния и екстравагантен дизайн на стаята. Отново наблягаме на предимството, че смолите са подходящи за всяко помещение от дома и могат да бъдат направени в различни цветове и шарки. Тук дизайнерът се е спрял на елегантно светло бежово. То чудесно контрастира е по-тъмната стена. Върху него са подредени различни декорации и елементи. Под работната маса е постлан чудесен малък килим, който разчупва обстановката. Из цялото помещение са поставени големи саксии с растения. Усещането е за тропически рай, което е постигнато, освен с малките детайли, но и благодарение на наподобяващия пясък под. Декорациите са подбрани в плажна тематика - в свежо зелено и кафяво. Мебелите са от леки материали - бамбук в комбинация с плетени елементи. По стените са окачени декоративни животински глави и са монтирани кашпи за висящи и увивни растения. Цялостната визия е много свежа, лятна и отпускаща, наподобява красива лагуна или малка къща на плажа. Едновременно с това е и много практична и семпла, обзаведено с всичко необходимо за съвременния човек.