Технология на поставяне

Последна редакция на 26/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 542 пъти

Както всеки друг ремонт, поставянето на епоксидните смоли имат своите специфични изисквания и нужда от предварителна подготовка.

  • За да може на пода на помещението, което сте избрали да се постави слой епоксидна смола, основата трябва да е чиста, суха и здрава.
  • Гладкостта на повърхността влияе пряко върху количеството смоли, което ще е нужно, съответно и върху цената. Всички пукнатини, кухини, неравности и други дефекти трябва да бъдат внимателно отстранени, преди полагането ѝ.
  • При ремонт на жилище, това е едно от много подходящите решения, тъй като, въпреки нуждата от предварителна работа по основната повърхност, много често дори няма да се наложи премахването на стария под – смолата може да бъде нанесена направо върху него.
  • Подът от смола може да се комбинира с подово отопление, като дори може да се инсталира такова на вече направени подове.

Вижте още: Полезни съвети за избор на под от естествени материали за кухня

Свързано:

Идеи за баня Подове от епоксидни смоли

За да ви покажем, че епоксидните смоли са подходящи за различни помещения в дома, сме избрали тази чудена снимка на баня в тюркоазено. Нейният под е направен от този материал, а резултатът е изключително красив. Смолите са много подходящи за подобен тип помещения - баня, тоалетна или килер, тъй като са водонепропускливи, почистват се лесно, не се пързалят и са изключително здрави. Освен всичко това - могат да бъдат изработени в най-различни цветове, така че да се впишат в концепциите ви за иделален дизайн. Примерът с тази чудесна едноцветна баня е много показателен. Цветът, използван за стените, е лесно пренесен и в пода, създавайки цялост на помещението и усещането за красива капсула, в която човек да се отпусне след дълъг ден. Интериорът е много модерен и минималистичен. Цветовете са ограничени до наситено тюркоазено синьо, бяло и елементи от неръждаема стомана, която придава нежен метален блясък. Мивката е с семпъл квадратен дизайн, а ваната е свободно стояща - много актуална тенденция за тази година. Това е един малко нетипичен интериор, който е подходящ за по-екстравагантни жилища, но за сметка на това е изключително изчистен, много стилен и определено интересен. Заложено е по-скоро на грабващия окото цвят, отколкото на обзавеждането - практично и удобно, напълно достатъчно за едно съвременно градско жилище.