Фактор “Време”

Последна редакция на 25/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 520 пъти

Времето, отделено за един ремонт или някакъв вид обновление в жилището, е още един от ключовите фактори. То не бива да бъде пренебрегвано или подценявано, а напротив - добре е да бъде изрядно планирано.

  1. Само човек, който не е се впускал в избора на нови мебели, не знае, че това може да отнеме цяла вечност. Да намерите достоен заместник на стария шкаф, маса, стол може да бъде истинско предизвикателство. Ако приемем, че сте страшно организиран и късметът е на ваша страна, то изборът на нова мебел може да ви коства 1 ден. Отделно имате време за отиване до магазина и закупуване на стоката. Дори да сте избрали опция за доставка до дома ви, отново имате известен период чакане (който много често стига и до седмица). Когато новата интериорна придобивка стигне до дома ви, ще се наложи и да я сглобите. Това ще прибави още няколко часа върху целия процес. На финалната права може да се окаже, че един нов шкаф е отнел 3 - 5 дни от живота ви.
  2. В пъти по-бърз вариант е сами да реновирате старата мебел. За този проект е необходимо да си предвидите между ден и ден и половина. Избирайки този вариант, веднага бихте си спестили няколко дни. За закупуването на всички материали и инструменти е нужно да отделите около 2 часа, тъй като вероятно повечето вече имате налични у дома. Разбира се, времето е относително и зависи от вашата организираност и бързина. В този времеви период е включен и транспортът от и до строителния магазин. След като си набавите инструментите, следва същинската част, а именно реновирането на старата мебел. За да изпълните тази задача е хубаво да си предвидите един следобед. Хубаво е да отбележим, че в този период е включено и необходимото време за изсъхване на лака за дърво или боята, които сте нанесли.
  • Разбира се, ако искате да проявите креативността си и да създадете интересни декорации върху вече обновената мебел, е хубаво да отделите още около 3 часа. Отново - времето се определя от декорациите, които планирате да направите. Ако сте начинаещ или пък сте от по-хаотичните хора, си отделете малко повече време. Но дори и в този случай, работата по проекта ще ви отнеме не повече от ден и половина. Отново казваме - тук е включено времето за закупуване на материали, транспорт, работа по проекта и създаване на декорации, според това дали искате такива или не. А за още по-бърза, лека, ползотворна и най-вече качествена работа, обърнете специално внимание на инструментите, които изберете да използвате. Подробни указания за това как да реновирате старите мебели в дома си стъпка по стъпка може да откриете в наръчника: Можем ли сами да реновираме стария шкаф?

Свързано:

Сравнение на цени - сами да реновираме старите мебели или да купим нови?