Ремонт на покриви - цени

Публикувано на 10/03/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 27/05/2018 | Видяно 77 466 пъти

(Обновена към - днешна дата/17.07.23)

Повечето хора определят „Да имам покрив над главата си“ като един от основните стремежи и потребности в живота си. Именно заради това следва да се подходи сериозно към поддръжката и ремонта му. 

Нека ви запознаем с главните точки, на които трябва да се спрете, като започнете да планирате корекции по покрива си, и да ви ориентираме за цените, така че да можете да си прецените бюджета.

Но преди това можете да разгледате изпълнители: 

Или директно направете безплатна заявка за специалист по покриви и сравнете ценови оферти!


Вид на покрива

За скатния покрив например са необходими материали, способни да се изкривяват, така че да не увредят покритието. Дървената, стоманобетонната или метална носеща конструкция на вашия покрив може да бъде покрита с различни керемиди, в зависимост от това дали е скатен, плосък или мансарден. Сложността и достъпността на покривната конструкция също играе важна роля в оформянето на крайната цена. 

Какви са цените за ремонт, според щетите по покрива?

В зависимост от щетата по покрива, средните цени варират с включени труд и материали, както следва:

  • Нареждане, разкриване или сортиране на керемиди - 1.50 - 2.00 лв./кв.м.;
  • Демонтаж и монтаж на улуци - 11.00 – 15.00 лв./кв.м.;
  • Полагане на мушама (варира според марката) – 3.00 – 6.00 лв./кв.м.;
  • Казанче – 25.00 – 30.00 лв./кв.м.;
  • Подмяна на водосточни тръби – 17.00 лв./кв.м.;
  • Течащ покрив:
    • Хидроизолация на покриви на панелни блокове – 8,80 – 9.50 лв./кв.м.;
    • Хидроизолация на плоски покриви – 9.00 – 13.00 лв./кв.м.;

Имайте предвид, че ремонтът на стария ви покрив излиза много по-евтино, отколкото той да бъде демонтиран и поставен нов, но е необходимо специалист да прецени нужните действия. Не се колебайте да поискате раздробяване на дадената крайна цена за отделните материали и труд. Важното е да балансирате средната цена, но да не се пренебрегват качеството на материалите и професионализма на фирмите или майсторите, които са се заели да ремонтират покрива ви.

Фактори, определящи цената на покривните ремонти

Имайте предвид, че по-евтиното не винаги е най-изгодно. А в случая с ремонта на покриви, цените се определят от няколко фактора, които е добре да знаете при планирането на ремонта:


Материалите

Съветваме Ви да не правите компромис с тяхното качество и устойчивост, тъй като именно те са изложени на тежки метеорологични условия. Добре е да знаете, че колкото по-качествени са те, толкова повече се увеличава животът на покрива, но с това се покачва и цената. Следните цени са без включен труд:

  • Керамични керемиди – добър избор при скатен покрив – 15 бр./кв.м., цена: 7.00 – 16.00 лв./кв.м.;
  • Бетонови керемиди - необходим по-малък брой от керамичните, но по-висока цена - 10 бр./кв.м.; цена: 12.00 – 19.00 лв./кв.м.;
  • Битумни керемиди-шингли – цена: 7,50 – 25.00 лв./кв.м.;
  • Битумни керемиди с медно покритие – цена: 55.00 – 80.00 лв./кв.м.;

Как размера на покрива определя цената за ремонта му?

Цената се определя на квадратен метър, което включва труда на работниците, материалите и самият ремонт:

  • Цялостен демонтаж на съществуваща конструкция и изграждане на нова -  50.00 – 65.00 лв./кв.м. (включени: цена на материалите – 33.00 – 42.00 лв./кв.м.; труд – 19.00 – 25.00 лв./кв.м.);
  • Цялостен ремонт на покрив: разкриване на покрива, почистване на основата, полагане на мушама, наковаване на летви, нареждане на керемиди, измазване на капаци, почистване на строителни отпадъци: 9.50 – 13.00 лв./кв.м;
  • Ремонт на покрив с керемиди – 10.50 – 12.80 лв./кв.м.; 

Местоположението на имота ви също влияе на цената за покрива

Трябва да имате предвид, че ако вашият имот се намира в някое китно село или малък град, можете да получите оферта за ремонт на покрив от 4 лв./кв.м, докато в големия град цената на квадратен метър няма да е по-малко от 10лв.

Получете конкретни ценови оферти за ремонта или направата на вашия покрив!

Посочените в настоящата публикация цени имат ориентировъчен характер. За да получите коректна ценова оферта, съобразена със ситуацията и евентуалните щети, касаещи вашия покрив, е препоръчително специалист да го огледа на място, за да ви даде информиран и компетентен съвет. Именно в MaistorPlus се свързвате бързо и лесно с доказали се майстори и фирми за покривни ремонти и сравнявате различни ценови предложения, които те ви изпращат.

За целта заявете своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще получите оферти, които да проучите. Ще можете да разгледате бизнес профилите на кандидатствалите изпълнители, да видите репутациите им и оставени от предишни клиенти отзиви и препоръки. Сами решавате дали да поканите някой от отзовалите се професионалисти на оглед и ако откриете точния за вас, да го наемете. След приключване на работата по вашия покрив, можете да споделите как се е е справил съответният майстор, оставяйки оценката си за него в сайта.  



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта