Просторна слънчева мансарда с удивителен дизайн

Публикувано на 16/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/10/2016 | Видяно 37 529 пъти

Усещането за хармония не напуска това просторно жилище, което се отличава с функционален дизайн и неподправен уют. Ако това е и вашата мечта за модерен дом, разгледайте заедно с нас тази просторна и светла мансарда, която среща нуждата от практични интериорни решения с присъщата елегантност на скандинавския стил. Споделете с нас впечатленията си от това страхотно жилище, а за ремонта на своя апартамент потърсете помощ от най-добрите професионалисти в областта, регистрирани в MaistorPlus!


Елегантният интериор разкрива невероятна гледка към града

Впечатляващ дизайн и много светлина – само така можем да опишем накратко този невероятен дом! Разположен в сърцето на Стокхолм, апартаментът обхваща завидните 188 кв. метра, като двете му уютни тераси разкриват уникална гледка към града. Слънчевите лъчи са добре дошли в жилището, благодарение на големите покривни прозорци и липсата на прегради, което от своя страна прави помещенията по-гостоприемни и красиви.

Виж още: Елегантно и вдъхновяващо жилище, което обхваща едва 27 кв.м.


Кухня, трапезария и дневна в едно практично отворено пространство

Основната идея на дизайнерите е да превърнат просторната мансарда във функционален, но най-вече уютен дом. В този смисъл те решават да обединят кухнята, трапезарията и хола в едно общо отворено помещение, като целта е да се постигне улеснена комуникация между обитателите и усещане за повече комфорт. Така докато забърква поредната вкусна рецепта върху плота на кухненския остров, кулинарният виртуоз у дома има видимост към дневната и дори трапезарията. Впечатлението за отворено пространство пък е подкрепено и от доминиращото бяло и еднаквата подова настилка, която забелязваме във всяка стая в този дом.


Сгушена в ъгъла на общото помещение, дневната впечатлява с интригуващ дизайн

В този дом дневната е модерна и уютна, като притежава неповторимата елегантност, присъща на скандинавския стил. В обзавеждането й преобладават изчистените линии и практичният дизайн, които са визуално разчупени от ярката картина, разположена непосредствено над дивана. Шарките, покриващи креслото и декоративните възглавнички пък придават индивидуалност на дневната, без да я смаляват визуално. Дървеният под от своя страна, в комбинация със свежите стайни растения, олицетворява връзката с природата, която е така необходима в забързаната градска среда.


Функционална кухня с мисия да сближава

В дъното на общото помещение е разположен функционален кухненски модул, който впечатлява с изчистени линии и елегантен дизайн. Отдалечеността му от трапезарията, която се намира в другия край на стаята, е компенсирана от удобен кухненски остров. Откъм кухнята той предоставя практичен работен плот за готвене, а от другата си страна приема ролята на барплот. Това е поредната стъпка към създаването на максимално комуникативна обстановка, което е и основна цел на дизайнерите. Изцяло белите кухненски шкафове пък контрастират смело на дървената облицовка на кухненския остров, като по този начин допринасят за хармоничния вид на цялото жилище. 


Трапезарията е семпла, но изключително красива

Трапезарията се отличава с практично, но елегантно обзавеждане, същинско олицетворение на хармонията. Тя е визуално отделена от останалите зони в дома чрез мекия килим, разположен под масата за хранене. Доминиращото бяло, дървените елементи и зелени детайли са в пълен синхрон с дизайна на жилището, като създават усещане за чистота и близост с природата.


Перфектното кътче за всеки слънчев следобед

Излизайки от общото помещение, което приютява кухня, дневна и трапезария, попадаме на страхотна открита тераса, разкриваща невероятна гледка към Стокхолм. Прозрачните прегради, които я отделят от жилището, дават видимост към останалите стаи, като позволяват на слънчевата светлина да достигне до тях през деня. Терасата от своя страна е всичко, за което всеки притежател на модерен дом в града може да мечтае! Разполага с удобен ъглов диван, покрит с множество декоративни възглавнички, които осигуряват пълен комфорт. И това, ако не е перфектното местенце за следобедното ви кафе!

Виж още: Впечатляващо съчетание на ърбън стил и артистизъм в словенски апартамент


Всеки модерен дом се нуждае от подобен работен кът

Фантастичното кътче за работа и отмора е сгушено в пространството, разделящо просторното общо помещение от спалните. То разполага с всичко необходимо за ползотворен творчески процес в домашни условия – функционално бюро, удобен диван и зашеметяваща гледка. Ако пък имате нужда от глътка свеж въздух, можете да излезете на втората тераса, която отново впечатлява с практично обзавеждане и много зеленина. Освен че е страхотно местенце за довършване на работните задачи, тази тераса е и същинска втора трапезария на открито!


Спалните помещения грабват симпатиите със своя елегантен облик

Това страхотно жилище не разполага с луксозни спални, които предлагат необходимото уединение на своите обитатели. Помещенията се придържат към доминиращия скандинавски стил, затова не е изненадващо, че в тях стените и подовата настилка са в стилен синхрон с тези в общото помещение. Обзавеждането тук е насочено към постигане на пълен комфорт, за който допринася и сивото двойно легло. Всички аксесоари и декорации са сведени до минимум, така че да то да не изглежда тъмно и схлупено под натиска на ярките елементи. 


Другото спално помещение се отличава с практични решения за съхранение на вещи

Втората спалня в това изумително жилище е подчинена на неутралните тонове и близостта с природата. В нея преобладават елементите от дърво, които създават усещане за уют и топлина в иначе минималистичното помещение. Стенният гардероб, скрит зад огледална плъзгаща врата, в спалнята допринася за постигането на перфектна организация и по този начин се отговаря на нуждата от допълнително пространство за съхранение на вещи.

Виж още: Луксът среща екзотиката - малък красив апартамент в африкански стил


Банята разполага дори със собствена сауна

Банята е луксозна и функционално оборудвана, като допълва перфектно обстановката в този зашеметяващ дом. Тук откриваме доминиращото бяло по стените и пода, а дървото покрива една от нишите в помещението, превърната в страхотна сауна. Обзавеждането очаквано се придържа към изчистените линии и практичност, характерни за останалата част от мансардата, като тук отново не липсва светлина и усещане за комфорт.

Почерпете вдъхновение от този фантастичен дом и преобразете своето ново жилище с помощта на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте техните проекти и сравнете профилите им напълно безплатно, като пуснете заявка още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта