Елегантно и вдъхновяващо жилище, което обхваща едва 27 кв.м.

Публикувано на 17/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/08/2016 | Видяно 55 422 пъти

Пространствените ограничения вече не са извинение за нефункционално обзаведен дом. Доказателство за това откриваме именно в това компактно, но изумително жилище, което съчетава практичен дизайн и неповторим стил! Придружете ни в това вълнуващо пътуване до слънчева Австралия, за да видим как е възможно подобно хармонично пространство да бъде побрано в едва няколко квадратни метра. За избора на подходящо обзавеждане на своето жилище пък се доверете на квалифицирани майстори, които ще открият най-добрите решения за вашия дом и бюджет!


Изцяло нова представа за модерно градско жилище

Този фантастичен дом, заемащ едва 27 кв. метра, откриваме в Сидни, Австралия. Той е проектиран така, че да отговаря на представите за хармония и комфорт на младата двойка, която по-късно го обитава. Реализиран от архитекта Брад Шуорц, този дом представя нов начин за оползотворяване на пространството, който би могъл да направи градските жилища много по-достъпни и функционални. А нима не би било страхотно да можем да си позволим удобен и красив апартамент, разположен на която и да е централна улица?

Виж още: Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.


Дневната е топла и хармонично обзаведена

Непосредствено след входа на този дом, се озоваваме в практично обзаведено помещение, което приютява кухнята и дневната. И докато кухнята обхваща едва една от стените в стаята, дневната е сгушена в по-слънчевата и топла част на помещението. Прекомерните декорации логично не са на почит в нея, така че да не правят помещението негостоприемно и схлупено. За сметка на това обаче дневната е подчинена на семплия, но ефектен дизайн, който допълва перфектно характера на дома.


Тайната на успеха на този дом - функционалният подвижен модул

Както споменахме, този уютен дом се побира в едва 27 кв. метра, като разполага с кухня, дневна, баня и дори отделна спалня! Как обаче е възможно това? Ключът към успеха тук се крие в невероятния стенен модул, който обхваща една от стените в дневната. На пръв поглед той впечатлява единствено с минималистичния си облик. Зад изчистената му визия обаче се крие изумителна функционалност, която ще ви остави без думи!


Модулът всъщност крие таен вход към уютната спалня

Идеята зад изграждането на този впечатляващ подвижен модул е общото помещение да се превърне в 2 по-малки стаи, както и да се създаде допълнително пространство за съхранение на вещи. Очевидно целта е изпълнена майсторски – докато преградата вдясно се отдръпва встрани, за да разкрие входа към удивителна слънчева спалня, плоскостта под телевизора се превръща в удобно бюро! Между двете помещения пък се разкрива малък „прозорец“, който дава видимост към в спалнята и нейната гледка навън, като по този начин придава на дневната щипка вдъхновение!

Виж още: Ще строите дом? Направете го модерен!


Този дом изненадва с удивителни възможности за съхранение

Ограниченото пространство не дава възможност за разполагането на гардероб или скрин, затова създателите на жилището решават да заложат на скрити местенца за вещи, въплътени в стенния модул. Така всяка от неговите прегради крие неподозирани възможности за съхранение, които компенсират недостатъците на компактното жилище. Както вероятно и сами се досещате, изборът на бялото, като преобладаващ цвят, също не е случаен – то създава усещане за свежест и визуално разширява иначе тясното общо помещение.


Кухнята е семпла, но изключително практична

В това жилище кухнята заема малка част от общото помещение, като разполага с практичен модул и удобна дървена маса за хранене. Тъмните нюанси на кухненските шкафове уравновесяват доминиращото бяло във всяка друга част от дома и така се получава една наистина балансирана и хармонична обстановка. Масата от своя страна е с максимално изчистен дизайн, така че да допълва визуално цялата кухня.


Банята е приютена зад друга скрита врата в стенния модул

Непосредствено до кухнята е разположена банята, скрита зад врата в стенния модул. Очаквано тя е компактна, но функционална, като покрива напълно нуждите на двойката, която обитава жилището. Без да се отличава с масивни орнаменти и декорации, банята също е решена в бяло, като има и прозорец, който спомага тя да изглежда по-просторна и приятна.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Спалнята се отличава с максимално изчистен дизайн

Сгушена зад плъзгащата се плоскост на стенния модул, спалнята впечатлява с елегантен стил и много светлина! Именно в нейния облик е въплътена идеята за вълнуващата среща между преобладаващото бяло и топлата натура на дървото. На една от стените й е изграден стенен модул, подобен на този, който разделя общото помещение на две удобни стаи. В него собствениците на жилището могат да съхраняват своите дрехи, обувки и други вещи, докато прозорецът гарантира, че ще се събуждат винаги с красиви градски пейзажи пред себе си.

Този дом несъмнено демонстрира някои интригуващи решения за оползотворяване на малкото пространство. Приложете най-удачното от тях в своето жилище, като заявите проект безплатно и поверите ремонта му на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта