Няма да повярвате какво се крие в тази малка къща

Публикувано на 04/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 2 136 пъти

Представяме ви това практично, симпатично и изключително красиво малко жилище. От него ще можете да почерпите множество идеи за оптимизиране на наличното пространство, независимо колко малко е то, и постигане на проветривост и усещане за простор. Тук съчетанието от професионализъм и практични решения ражда невероятни идеи, с помощта на които един обикновен кемпер се превръща в истински дом. И не забравяйте, че архитектите и интериорните дизайнери в MaistorPlus са изцяло на ваше разположение - потърсете тяхната помощ, за да се сбъднете и вие своя дом-мечта.

Виж още: Очарователно еко жилище от рециклирани материали


Къща на колела - сбъдната мечта

Казват, че ако къщата ти е на колела - можеш да се чувстваш у дома навсякъде. Вероятно това мнение е споделено и от архитектите на това малко жилище. Те стратегически са се опитали да създадат мобилна къща, която да не лишава обитателите й от необходимите удобства, уют и спокойствие, когато са на път. Дизайнът отвън е впечатляващ - къщата се състои от две различни по вид половини, които сякаш се слепват една за друга в средата, комбинирайки двата най-силни контраста - бяло и черно. Но нека ви поканим да разгледате отвътре.


Място за закуска в близост до природата

Не би ли било прекрасно да можехте всеки ден на закуска да сядате на кръгла масичка с изглед към красива градина или ухаеща гора? Или може би край райски плаж с топъл пясък и безкраен син океан? Е, ако все още си нямате такова местенце - къщата на колела би могла да ви отведе навякъде, където пожелаете. По-нататък ще видите как трапезарията всъщност обединява всички останали стаи в една по един изключително практичен начин, благодарение на който разнообразието и просторът биват съхранени и разгърнати максимално. Точно до нея виждаме и компактно обособено работно място със сгъваем плот, за да не пречи на никого, когато не се ползва, но и да бъде там, когато е необходим.


Огледалната кухня

А ето я и красивата кухня, която, макар и малка, разполага с големи и удобни плотове, четири котлона за готвене и множество вградени шкафове под и над плотовете. Тук има и един почти незабележим детайл, който обаче играе ключова роля. Забелязахте ли го вече? Говорим за голямото огледало, точно над плотовете и под горния ред шкафове, разположено по протежението на стената. Благодарение на него живущите и гостите на този дом имат интензивно усещане за пространство, макар да се намират в малко жилище. Запомнете и приложете и вие този трик, било то в малката кухня, спалня или коридор - огледалото ще ви доставя чувство за простор, просто стоейки си кротко на стената, без да заема и сантиметър от наличното пространство в дома ви.

Виж още: 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството

 


Обединението прави помещението

От този ъгъл вече ясно се вижда, че кухнята, трапезарията и спалнята са в едно общо помещение. А леглото в дъното на стаята, с помощта на няколко шарени възглавнички, служи както за спалня, така и за диван. Има и второ ниво, разположено точно над спалнята, до което се стига с помощта на падаща стълба. Мястото там би могло да служи за поставяне на второ легло или да се използва за съхранение на вещи.

Ако имате нужда от помощ с още красиви идеи или тези са ви допаднали и искате да ги приложите и във вашата малка къща - потърсете специалист архитект или дизайнер, който да ви помогне. Пуснете безплатна заявка и изберете най-добрия професионалист за изпълнението на вашия проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
19 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта