Вдъхновяващи идеи за кухня в индустриален стил

Публикувано на 12/08/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 10/08/2017 | Видяно 9 025 пъти

Когато разглеждате идеи за индустриална кухня, има няколко аспекта, които трябва да имате предвид. Още в началото обмислете внимателно как ще разположите всичко в пространството, започвайки от големите уреди. След това трябва да се съсредоточите върху съхранението - уверете се, че сте предвидили достатъчно място за всички съдове и приспособления на лесни за достигане места. И накрая, стаята ви трябва да отразява вашата индивидуалност с декор и атмосфера. Крайната цел на всички индустриални кухни трябва да бъде да се създаде най-функционалното, но красиво пространство, което да може да посрещне вашите нужди.

Ако имате нужда от професионална помощ за изготвянето и реализирането на проект за вашата кухня, може да се обърнете към специалистите, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект напълно безплатно, сравнете предложенията и изберете най-оптималното за вас и вашата кухня.


Тухлената стена - основен елемент в индустриалната кухня

За изработката на тази Г-образна кухня са използвани материали като дърво и тухла, които са съществени съставки за индустриалния ѝ стил. Естествените тонове са гаранция за постигането на най-добър вид, така че търсете дървен материал със зърнеста структура и тухли с различни нюанси на червеното вместо еднакви "перфектни" червени. Недостатъците в материалите в случая се превръщат в неделима част от интериора, като кръпките в тухлата, които се виждат тук.

Шкафовете, подът и масата-остров са изработени от светло дърво, което е в унисон с тухлената стена. На нея пък са закрепени отворени рафтчета отново от дървен материал, които стоят почти незабележимо и оставят основния акцент върху стената.


Дълга и тясна кухня в индустриален стил

Ако разполагате с дълго и тясно помещение, което искате да обособите за кухня в индустриален стил, то това е подходящ пример как да подходите към пространството. Много добро решение е стената от едната страна да е изградена от червени тухли, характерни за желания стил, а тази, по продължението на която ще са разположени кухненските шкафове и уреди, да е покрита с метро фаянс в бяло. Така се получават лява и дясна зона в помещението, които са обособени и същевременно хармонично взаимодействат една с друга. Избраните мебели са много изчистени, залагащи на по-тъмна гама, която да контрастира на фаянса и бялата стена в дъното на кухнята.


Индустриални елементи в ретро кухнята

Ако ви харесва индустриалният облик на кухнята, но искате да внесете ретро елементи - това е нагледен пример за успешна реализация на такъв проект. Може да съчетаете налични по-стари шкафчета с елементи от метал и дърво и така да постигнете едно ново усещане в кухнята. Ако разполагате с пространство за кухненски остров, може да изберете такъв с метална основа и дървен плот и към него да добавите високи столчета от същите материали. Кухненските шкафове може да боядисате в светъл цвят и да замените старите дръжки с нови метални, които да са в унисон с останалите елементи от метал. Ако добавите и няколко висящи метални лампи, те ще затвърдят индустриалното усещане в помещението.


Металните елементи в индустриалната кухня

Елементите от метал са неделима част от кухнята в индустриален стил. За реализирането на подобен проект може да изберете кухненски плот, изработен от неръждаема стомана. Той би си взаимодействал чудесно с други детайли от метал. Използването на водопроводни тръби вместо планки за кухненските рафтове например, стои много ефектно и допълва цялостната концепция за помещението. В допълнение, компактните високи столчета в края на стаята са отново с метална основа, както и плота за хранене пред тях. Тъй като всички елементи в кухнята са по-скоро тъмни, а самото пространство е малко, за стените по продължение на кухненските шкафове е избран ретро фаянс в бяло.


Малка мансардна кухня в индустриален стил

Ключов момент за малките подпокривни помещения е оптималното оползотворяване на наличното пространство. Когато става въпрос за кухня, то трябва да се помисли къде ще бъдат подредени уредите, изискващи достъп до вода и доколко тяхното позициониране подлежи на промени. В случая частта от кухнята, където ще се оперира най-активно, е разположена в дъното на стаята и е преградена от останалата част на помещението с бар-плот, върху който е разположена мивката. Почти на същото ниво вдясно са поместени кухненски шкафове на две нива, които осигуряват достатъчно място за съхранение, което без тях би било недостатъчно. Черният хладилник заедно с високите медни столчета са акцентите в тази иначе много изчистена цветово кухня. 

Има ли вашата кухня нужда от освежаване? Ако в главата ви се въртят идеи, които искате да реализирате с помощта на доказани професионалисти, то те ви очакват на нашия сайт. Заявете проект безплатно и изберете офертата, която отговаря на вашите очаквания и бюджет.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта