Функционални мебели за малка спалня

Публикувано на 24/08/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 22/10/2019 | Видяно 1 380 пъти

Има особена романтика в това да живеем в по-ограничено пространство – то често провокира нашата творческа енергия, а в същото време ни дава солиден комфорт и удобство, колкото и да не ни се вярва понякога. Научаваме се да ценим всеки сантиметър от дома си и осъзнаваме, че той крие в себе си огромен потенциал. За да оползотворим всяко кътче по възможно най-ефикасния начин обаче, трябва да използваме функционални мебели.

Лесно е, когато става въпрос за хола ни – там можем да бъдем изключително изобретателни, дори няма нужда да поставяме диван. Но какво правим, ако спалнята ни е малка? Там няма как да не сложим легло. В тази статия ще получите важни съвети за използването на конкретни функционални мебели, които да оптимизират спалнята Ви с ограничено пространство. В случай че имате нужда от професионално съдействие, може да се обърнете към специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас.


Плаващо нощно шкафче, сандък за дрехи и аксесоари

Има няколко основни мебели, които могат да се впишат чудесно във всяка спалня. Без значение от нейната квадратура.

  • Плаващо нощно шкафче освобождава пространството на пода. То съхранява вашите предмети и аксесоари, които използвате най-вече преди лягане, „окачени“ във въздуха на достъпно разстояние от леглото Ви. Шкафчето включва чекмедже, долен рафт и горно място за съхранение на нощна лампа, книги, чаши за чай, будилник.
  • Сандъкът за дрехи и аксесоари, от своя страна, е умен начин да комбинирате скрин и гардероб. Този сандък с чекмеджета, освен всичко останало, може да включва и страничен шкаф за спално бельо, възглавници и други. 

Вижте още: Големи идеи за малка спалня


Специална стойка за облекла и многофункционален шкаф

Ако нямате късмета да имате голяма спалня, поне веднъж сте се сблъсквали с дилемата къде да приберете дрехите си. Или поне как да не изглеждат разхвърляни в цялата стая.

  • Малката и специална стойка за облекла е вашият функционален гардероб. Изглежда много по-скъпо, отколкото всъщност е. Вероятно заради привлекателния външен вид на дървените повърхности и белите релси. Можете да получите допълнителни рафтове за горно съхранение, които са идеални за аксесоари като чанти и шалове.
  • Многофункционалният шкаф за съхранение пък е предназначен за използване най-вече в кухнята. Но е достатъчно удобен, за да се постави почти навсякъде, където се нуждаете от повече място. Препоръчваме да използвате шкафа и като бюро, място за съхранение на книги, артикули, други вещи и предмети.


Подвижна нощна масичка с комбиниран скрин и шкаф

Придайте на малката си спалня универсалността, от която се нуждае, с лесни за преместване функционални мебели. Те ще ви свършат чудесна работа, ако не разполагате с допълнително пространство.

  • Традиционната подвижна нощна масичка има място за съхранение на книги, като същевременно може да бъде преместена почти навсякъде в дома Ви. Освен това може да я използвате за всичко, от което имате нужда - за чаша вода, топла закуска или нощна лампа.
  • Препоръчваме Ви и комбиниран скрин и шкаф за книги – интелигентното решение, което дава повече място за съхранение, използвайки сравнително ограничено пространство. Комбинираният скрин и шкаф е достатъчно универсален, за да се използва за Вашата трапезария, като учебен рафт за книги или съхранение на вещи и аксесоари в детска стая. Рафтовете са регулируеми, така че няма да Ви бъде особено трудно да намерите подходящия баланс за Вашите нужди.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални


С функционални мебели малката спалня става голяма

Всичко във вашия дом зависи от креативността ви. Не се стряскайте от малката площ. Винаги може да направите нещо красиво, дори и да не разполагате с много квадратура. Във вашата малка спалня може да намерите място и за:

  • Малки нощни шкафчета. За да спестите място, може да заложите само на едно нощно шкафче от едната страна.
  • Функционален гардероб, който да е направен специално за вашата спалня. Да, несъмнено това ще е по-скъпият вариант от това да си купите готов, но пък инвестицията ще си заслужава. 
  • Дребни декорации. В никакъв случай малката спалня не означава да се лишете от уют и стил. Напротив! Заложете на по-малки декоративни елементи - картини, рамки за снимки, орхидеи, вазички или рафтчета и всичко ще бъде прекрасно.

Вашата спалня може да бъде още по-удобно и уютно място за живеене, дори напук на малките размери. Стига да знаете как да постигнете желания ефект, всичко друго ще си дойде на мястото. Ако обаче не се чувствате сигурни и имате нужда от професионално съдействие, винаги може да потърсите специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и вземете правилно решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта